fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Cegléden vett ásványvizes céget Mészáros Lőrinc

- Advertisement -

A korábbi piacvezető, mostanában azonban hanyatló Aquarius-Aqua is a felcsúti milliárdos érdekeltségébe került.

Mészáros Lőrinc cégbirodalmában ugyan eddig sem voltak ritkák a felcsúti milliárdosra utaló cégnevek, a Mészáros Csoport vagy a felcsúti futballisták mezén is látható Mészáros&Mészáros Kft. És most itt van a csoport ásványvizes cége is, a herceghalmi Aqua Lorenzo Kft.

Telex vette észre, hogy a Gazdasági Versenyhivatal január 28-án engedélyt adott az Aqua Lorenzo Kft.-nek, hogy felvásárolja az Aquarius-Aqua Kft.-t.

Utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártója volt egykoron, az albertirsai üzem főleg az alsókategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott. A cég a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, és 2019 végén csődvédelmet kért.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté Kövér Lászlónak: most már a Fidesz-frakció is támogatja a svéd NATO-csatlakozást

Mészáros Lőrinc nem új szereplő az ásványvízpiacon, de azért a bicskei Vivienvíz nevű cége nem volt túl jelentős, igaz, a MÁV-val volt egy nagy szerződése.

A hazai ásványvízpiacon jelenleg az olasz San Benedetto-csoport (Magyarvíz, Lajosmizse), a szintén olasz hátterű Central Europe Mineral Water Holding (Szentkirály-Kékkúti) és a Coca-Cola (NaturAqua, Zalaszentgrót) a három legfontosabb szereplők, nagyjából a piac 75 százalékát fedik le.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...