fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 28., szerda

FRISS HÍREK

Ennyi volt: Elnémítják a Klubrádió frekvenciáját

- Advertisement -

Már ősszel lehetett tudni, hogy amennyiben szól is 2021. február 15-e után a Klubrádió a 92,9-es frekvencián, az csak azért lesz lehetséges, mert a rádió kiharcolta ezt különböző fórumokon. És nem azért, mert automatikusan meghosszabbították az engedélyüket erre. Akkor ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (amelyben kizárólag fideszes delegáltak ülnek) nem hosszabbította meg a rádió számára a frekvencia használatát. Arra hivatkozva, hogy ismételt jogsértést követett el a rádió.

A Telex akkor megírta, hogy a rádió „kétszer nem küldte el határidőre az általa sugárzott zeneszámok listáját.” A Népszava pedig kiderítette, hogy korábban két másik rádió (Inforádió és Karcag FM) esetében sem zavarta a Médiatanácsot az ismételt jogsértés, azok a rádiók megkapták a jogot a frekvencia további használatára.

Hasonló cikkünk:  Főként a gyerekek közötti veszekedés, verekedés miatt kell intézkednie az iskolaőröknek megyénkben

A Klubrádió jogi úton igyekezett érvényt szerezni igazának, de a keresetét elutasították. Így lényegében semmi esély nincs arra, hogy az éterben továbbra is fogható legyen a Klubrádió február közepe után. A szerkesztőségben már ősz óta készülnek rá, hogy interneten folytatják a munkát.

A Klubrádió az egyik, sőt talán az utolsó kritikus, közéleti-politikai beszélgetős rádió, amelyet hamarosan már csak interneten lehet fogni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...