fbpx
5.9 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Ennyi volt: Elnémítják a Klubrádió frekvenciáját

Már ősszel lehetett tudni, hogy amennyiben szól is 2021. február 15-e után a Klubrádió a 92,9-es frekvencián, az csak azért lesz lehetséges, mert a rádió kiharcolta ezt különböző fórumokon. És nem azért, mert automatikusan meghosszabbították az engedélyüket erre. Akkor ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (amelyben kizárólag fideszes delegáltak ülnek) nem hosszabbította meg a rádió számára a frekvencia használatát. Arra hivatkozva, hogy ismételt jogsértést követett el a rádió.

A Telex akkor megírta, hogy a rádió “kétszer nem küldte el határidőre az általa sugárzott zeneszámok listáját.” A Népszava pedig kiderítette, hogy korábban két másik rádió (Inforádió és Karcag FM) esetében sem zavarta a Médiatanácsot az ismételt jogsértés, azok a rádiók megkapták a jogot a frekvencia további használatára.

Hasonló cikkünk:  30 százalékkal nőtt idén a biciklik iránti kereslet

A Klubrádió jogi úton igyekezett érvényt szerezni igazának, de a keresetét elutasították. Így lényegében semmi esély nincs arra, hogy az éterben továbbra is fogható legyen a Klubrádió február közepe után. A szerkesztőségben már ősz óta készülnek rá, hogy interneten folytatják a munkát.

Hasonló cikkünk:  Lemondott a médiahatóság elnöke, 9 évre így még a Fidesz választhat utódot

A Klubrádió az egyik, sőt talán az utolsó kritikus, közéleti-politikai beszélgetős rádió, amelyet hamarosan már csak interneten lehet fogni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...