fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Fontos felszámolni az illegális szemetelést, csak közben a legális szeméttel is kezdeni kell valamit

- Advertisement -

Állami támogatással számol fel néhány illegális hulladéklerakót a városban az önkormányzat – jelentette be Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. Lehet persze azon vitatkozni -joggal-, hogy ez azt jelenti-e vagy sem, hogy a város egyedül nem képes elvégezni ezt a feladatot saját területein. A munkálatok már javában zajlanak, és az egyik megjelölt helyszínen, a Homokbányán már úgy tűnik, végeztek is.

A Téglás utcáról van szó, ott, ahol az első társasházak magasodnak. Egy időben a jelek arra mutattak, hogy a romokban laknak is. Ezeket még korábban fotóztuk a helyszínen.

Az illegális hulladék eltűnt, a legális hulladék 250 méterre viszont elárasztja a Bringaparkot

Kétség nem fér hozzá, ráfért a munka erre a területre. Azonban innen kb. 250 méterre épül a Homokbányán az úgynevezett Zöld város, ahol helyet kapott az amúgy népszerű Bringapark is, amellyel mostanában egy hetek óta ott roskadozó összetört pad és a púposra megrakott kukák miatt foglalkoztunk. Amíg nem messze innen felszámolt a város állami támogatással egy illegális hulladéklerakót, addig itt a legális hulladék árasztja el egyre jobban ezt a környéket.

Hasonló cikkünk:  Hová tűntek a kocsmák és a vendéglátóhelyek Kecskeméten?

Az ugyanis egyértelműen látszódik, hogy amíg lehetett, használták az itteni kukákat, de legalább másfél hete nem ürítették azokat. Még ma is ugyanaz a szemét van bennük és hullik ki belőlük, amit másfél hete fotóztunk. Zacskók, poharak, papírtálcák, szívószálak vannak minden irányban a földön, mert kifújja a kukákból a szél.

Az illegális hulladék felszámolása valóban fontos feladat, mert csúnya, és akár az egészségre is veszélyes lehet egy-egy régen ott rohadó szemétkupac. Azonban ugyanennyire fontos, hogy a legálisan letett szemetet ne hordja a szél, legyen a kukában helye a következő adag hulladéknak is. Ez pedig csak akkor van így, ha rendszeresen, és ha nem elég a mostani időköz, akkor sűrűbben járnak üríteni a városban elhelyezett kukákat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...