fbpx
29.2 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Müller Cecília szerint korai volt enyhíteni a maszkviselés szabályain

- Advertisement -

Sokan hívják a háziorvosukat, hogy érdeklődjenek, szerepelnek-e az oltandók listáján – hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Békássy Szabolcs, az országos háziorvosi kollegiális vezető arra kérte az embereket, ne tegyék, az orvos majd értesíti őket, ha sorra kerültek.

Csütörtökön érkezik 45600 adag AstraZeneca és 21600 adag Moderna-vakcina. Ezek fele ennyi ember beoltására elegendők. Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, abban bízik, hogy márciusban már a fiatal, nem krónikus beteg embereket is olthatják.

Nem jók a számok

Békássy Szabolcs szerint 2-3 csendesebb hét után az elmúlt napokban egyre több fertőzött beteg jelentkezett a háziorvosoknál.

Müller is beszélt arról, hogy „a járvány kicsit másképpen alakul most, mint ahogy vártuk”, megtorpant a második hullám lecsengése.

Hasonló cikkünk:  Jótékony gyakorlatok sclerosis multiplexben szenvedők számára

Ahogy délelőtt beszámolt róla a 444.hu, egyre látványosabban romlanak a halálozási és fertőzöttségi adatok. Kedden rákérdeztek, a fertőzöttek hány százaléka fertőződött meg a brit mutációval, ami gyorsabban terjed, és magyarázhatja a számok emelkedését. Azt íták: 24 ilyen mintát találtak. Nem egyértelmű, hogy összesen vagy 100-ból. (Január közepén a pécsi laborban 100-ból öt mintánál azonosították a brit variánst, majd a tájékoztatón csak annyi hangzott el, hogy öt esetet találtak.)

Az utóbbi napokban Miskolcon és Kecskeméten is enyhítettek a maszkviselési szabályokon. Müller Cecília azt mondta, hogy ez túl korai. A videón a 26. perctől kezdődik ez a rész a mai tájékoztatóról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...