fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Náci időket idéz egy jobboldali lap cikkének tartalma

- Advertisement -

Inkább le sem írjuk a lap nevét, aki akarja megkeresheti, könnyen be lehet majd azonosítani. Azért sem írjuk le, mert nekünk erre a szóra egészen más jut az eszünkbe. Szóval ennek a lapnak a főszerkesztője, Bencsik András (jobbos tévék gyakori szereplője, békemenet szervező…) azt találta korábban mondani Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselőre, hogy „amilyen ronda, olyan gonosz”

Egy Gazdag István nevű szerző, cikkét úgy kezdi, hogy kíváncsi volt, hogy kedvenc főszerkesztője (ő írta így) kijelentésének van-e valamilyen tudományos alapja, vagy „Szabó Tímea csak egyedi esetet képvisel?”

A szerző külföldi lapok cikkeit szemlézi, majd a végén ez alapján hozza meg „tudományosan tényszerű” megállpítását. Nézzük tehát, hogy a cikk miket állít a külföldi lapok alapján:

  • Minél jobban néz ki valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy önmagát konzervatívnak tekinti. Tehát mind a jobboldali politikusok, mind a követőik „hajlamosak fizikailag vonzóbbak” lenni, mint a politikai spektrum más szegmenséhez tartozók.
  • Minél kevésbé nőies egy nő, annál valószínűbb, hogy demokrata párti szavazó.
  • Minél magasabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel konzervatív beállítottságú.
  • Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.
  • A konzervatívok hajlamosabbak jobban megbízni a saját értékítéletükben, mint a liberálisok, tehát értelemszerűen felelősségteljesebbek a döntéshozatalukban is.
  • A konzervatívok egyértelműen boldogabbak, mint a liberálisok, de mindnyájuk közül legboldogabbak a legszélsőségesebb politikai nézeteket vallók.
  •  A jobboldaliak nagyobb valószínűséggel elégedettek a szexuális életükkel.
  • Egyáltalán nem meglepő módon a fizikailag erősebb férfiak inkább jobboldaliak, míg a gyöngébbek hajlamosabbak a gondviselő állam és a vagyon-újraelosztás, vagyis a fiskális fosztogatás támogatására – akárcsak a nők.
  • Személyes felelősségvállalásuk magasabb szintje miatt a konzervatívok egészségesebbek a liberálisoknál.

Legyen ennyi elég, még ez is bőven sok. A cikk végül így zárul:

„Összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek. Az ellenkezője lenne meglepő. Bencsik András tehát fején találta a szöget, amint azt a tudomány egyértelműen bebizonyította.”

A náci fajelmélet

A cikk olvasása alatt talán nem véletlenül jut eszünkbe a náci Németország, amikor a fajelmélet kidolgozásakor nagyon hasonló gondolatok uralkodtak. Így ír erről a Holokauszt Enciklopédia:

„A fajelmélet kialakításakor Hitler és a nácik nagyban támaszkodtak a késő 19. századi német szociáldarwinisták elképzeléseire. Hozzájuk hasonlóan a nácik is úgy gondolták, hogy az embereket „fajok” szerint lehet osztályozni, és minden faj olyan megkülönböztető jellegzetességekkel rendelkezik, amelyek genetikai úton öröklődnek a történelem előtti idők és az emberiség megjelenése óta. Ezek az örökölt jellemvonások nem pusztán a külső megjelenésre és a fizikai felépítésre korlátozódnak, hanem meghatározzák a belső szellemi folyamatokat, a gondolkodásmódot, a kreatív és szervezési képességeket, az intelligenciát, az ízlést, a kulturáltságot, a fizikai erőt és a katonai alkalmasságot is.”

Majd ezek alapján megállapítottak felsőbbrendű és alsóbbrendű fajokat, a következmény pedig az lett, hogy milliók estek az ostoba elméletek áldozatául. Aki csak egy kicsit is elmélyedt ebben a korszakban, annak a retinájába beleéghettek azok a fényképek, amelyeken emberek fejét és orrát méricskélik, majd ezeket is figyelembe véve mondták ki róluk, hova tartoznak.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Mennyire lehetnek tudományosan bizonyítottak a fentiek?

A cikkben felemlegetett forrásokra ránéztünk, és azok valóban valamilyen kutatásra hivatkoznak. De ugye ismerjük a brit kutatók bebizonyították kezdetű mondatokat? A legtöbbjükön jót mosolygunk, és már el is felejtettük. Ha egy kutatás azt állítja, hogy minél szebb valaki, annál inkább konzervatív, és minél nőiesebb, annál inkább jobboldali, arra azért kíváncsiak lennénk, hogy a kutatók mi alapján sorolnak valakit a jól kinéző vagy a nőiesebb katagóriába? Ezek ugyanis szubjektív dolgok. Ugyanígy mikortól erősebb fizikumú egy férfi, és mi az a szint, amikor már nem az? Ki és mi alapján, hol húzza meg a határt? Bár a magasság számokkal mérhető, de mit jelent az, hogy minél magasabb, annál inkább esélyes, hogy konzervatív? Mert mi számít magasnak? A 180 cm az már az? Vagy csak 190 cm felett kezdődik? A 170 cm pedig nem olyan magas vagy inkább kifejezetten alacsony? Bármelyik is, mekkor esélye van egy 170 cm magas embernek jobboldalinak lenni?  Ismerünk alacsony embert, aki magát nagyon is jobboldalinak tartja. Akkor ő véletlen lett az? Esetleg egyedi eset? Vagy nem is jobboldali csak azt mondja?

Visszafelé vajon működik-e az elmélet? Érdekes lenne egy kutatás erről is. Hogy amennyiben valaki ideológiát vált, akkor ehhez alakul-e hozzá fizikuma, IQ-ja, nőiessége? Anélkül, hogy lenne a birtokunkban ilyen tudományosan megalapozott kutatás, egyet kijelenthetünk: aki liberálisként alacsony volt, nem feltétlenül lesz magasabb, ha egyszer csak konzervatívnak vallja magát.

Ezt a blokkot pedig azzal zárjuk, hogy aki a külföldi, politikai ideológiák alapján elkészített (és ezek között más földrészeken is végzett) kutatások eredményeit akarja a magyar viszonyokra ráteríteni, az talán tévúton jár. Hiszen például az USA-ban egészen más jelentése van a liberális szónak, és sok politológus szerint a nyugati konzervativizmushoz köze nincs a magyar kormánypártok jobboldaliságának.

Orbán Viktor szívélyesen gratulált a lap főszerkesztőjének

A lap főszerkesztője, Bencsik András egy hete volt 70 éves. Ennek apropóján Orbán Viktor baráti levelet küldött neki, amelyben a keresztény értékrendet felemlegetve gratulált munkájához. Ezt a köszöntőt büszkén meg is osztotta a főszerkesztő.

Az pedig teljesen friss hír, hogy Orbán Viktor kinevezte helyettes államtitkárnak Bencsik András főszerkesztő fiát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...