fbpx

FRISS HÍREK

Széchenyi 2020: Lehet módosítást kérni a kósafalui játszótér helyére

- Advertisement -

Miután nyilvánosságot adtunk a Kósafaluba tervezett játszótér helyszíne ellen tiltakozók véleményének (és az önkormányzati képviselő véleményének is), felgyorsultak a folyamatok. Lévai Jánosné önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) megszavaztatta a játszóteret (csak azt és nem a helyét-miközben a játszóteret mindenki szeretné, csak nem mindenki a kinézett helyen), majd összehívott a tervezett helyszínre (Számadó utca) egy lakossági fórumot. Ez végül úgy záródott, hogy többen is a Szövetség utca végén lévő önkormányzati területet (egy önkormányzati szerződés szerint ez közpark) javasolták, mondván, hogy az nagyobb, fejleszthetőbb, később helyet adhatna városrészi eseményeknek. Ezzel egyébként a megjelent főépítész is egyetértett. A fórum végén, amikor már többen is ezt a helyet javasolták a projektbe eredetileg beleírt helyszínnel szemben (itt tartották a lakossági fórumot, a Számadó utcai gázfogadó állomásnál), Lévai Jánosné a főépítészhez fordult, és azt kérte tőle, hogy mondja azt, hogy

„A pályázat ide szól….kész”

Ezt végül nem tette meg a főépítész, ugyanakkor ígérni csak annyit tudtak, hogy a polgármester elé viszik az új helyszínt. De, hogy hol épül meg a játszótér, abban nem foglaltak állást. Lévainé ugyanakkor jelezte, hogy ő és bizonyára a polgármester is a többség akaratát veszi figyelembe. Hogy ezt miként mérik fel, nem tudni, mivel a korábbi kérdőív nem a helyszínre kérdezett rá, csupán arra, hogy akarnak-e az itt lakók játszóteret. A lakossági fórumon azt sem tudták megmondani, hogy lehet-e egyáltalán módosítani a helyszínen.

Széchenyi 2020: Indoklással kérhető a helyszín módosítása

Ezért a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatához fordultunk, hogy megtudjuk, lehet-e módosítani a helyszínen, és ha igen, annak mi a folyamata. Most kaptuk meg a választ:

Hasonló cikkünk:  Magyar és Tisza ezentúl együtt jár - pártot választott Magyar Péter

„A kérdésben vázolt módosítást részletes leírással, alátámasztással és indoklással szükséges módosítási kérelem keretében benyújtani az EPTK felületen (Egységes Pályáztatási Felület-a szerk.) annak elbírálása érdekében.”

E szerint tehát egyértelműen lehet kérni a módosítást, így pedig még érdekesebb Lévainé képviselő kérése a főépítész felé. Erről a mondatról egyébként megkérdeztük még a lakossági fórum éjszakáján elküldött levelünkben. Több, mint 10 napja nem válaszolt annak ellenére, hogy ugyanezen a fórumon mondta azt is, hogy ő mindnekinek ír és válaszol. A megismételt kérdésünkre sem érkezett válasz.

A Széchenyi 2020 ugyanakkor azt a jogszabály részletet is megküldte, amely szerint a módosítási kérelmet vagy elfogadják, vagy részben elfogadják, vagy el is utasíthatják. De ettől még a módosítás kérvényezhető.

A városvezetés megnézte a másik helyszínt

Közben a polgármester néhány nappal a lakossági fórum után posztolta, hogy a képviselővel és a főépítésszel az oldalán meglátogatta a fórumon felmerült új helyszínt. Ezt írta:

Nagy öröm számomra, hogy növekszik azon városrészek száma, ahol egyre több gyermekes család él. Támogatjuk is őket. Ezért Kósafaluban játszóteret fogunk építeni. Erről egyeztettünk ma, az ott élőkkel.
Erről is megkérdeztük a képviselőt, illetve a városházát. Mégpedig arról érdeklődtünk, hogy megfelelőnek találták-e az új helyszínt, és esetleg döntöttek-e már a helyszínről. Valamint arról is kérdeztünk, hogy az ott élőkkel konkrétan miről egyeztettek. Választ ezekre a kérdésekre sem kaptunk cikkünkig.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...