fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Szőkéné mondataiból az tűnik ki, hogy szerinte a Fidesz hazudik

- Advertisement -

Miután Szőkéné Kopping Rita ellenzéki frakcióvezető azt nyilatkozta a KecsUP-nak, hogy elfogadhatatlannak tartják, ahogyan előkészítik a városi költségvetést (mert úgy tűnik nem kíváncsiak az ellenzék véleményére), egy kecskeméti honlap lehozta a polgármester nyilatkozatát, amely szerint ő egyeztetett az ellenzéki vezetőkkel, megmutatta nekik a nyers számokat, ugyanakkor furcsálja, hogy az ellenzéket az 55 milliárdos költségvetésből csak a saját néhány tízmillió forintjuk érdekli, amiből gazdálkodhatnak, és semmilyen kérés, indítvány nem érkezett a város működésével kapcsolatban.

A Szövetség frakcióvezetője ezt írta Facebook oldalára:

 

Megkérdeztük Szőkénét, hogy mit ért ezen, mert ha a mondatait összerakjuk, ez azt jelenti, hogy szerinte a Fidesz hazudik.

Igen, volt egyeztetés. Miután ezt kértem tőle. Január közepén megkerestem, hogy szeretnék vele beszélni a költségvetésről. Akkor azt mondta, egyelőre nincs nagyon miről, majd keres a titkárnője, ha van értelme leülni. Majd keresett. Ebből lett a január 21-i találkozó, amiről már nyilatkoztam. Ekkor Dobos József frakcióvezető-helyettessel találkoztunk a polgármesterrel. Letett elénk két oldalt, ezek a főbb számokat tartalmazták. Azt mondta a polgármester, hogy egyelőre 400 milliós hiányt mutat, amit még nem lehet kommunikálni.  A Szövetség képviselői valóban megfogalmazták javaslataikat. Értelem szerűen az egyéni képviselők saját körzetükről, de ezzel kapcsolatban nem értem, hogy miért frocliz minket a polgármester, hogy csak saját pénzünk érdekelt minket. Ami nem is igaz, mert beszéltünk a város dolgairól január 21-én. A nehéz helyzetben lévő vállalkozókról, az iparűzési adó kieséséről, a szociális és egészségügyi dolgozókról, fejlesztésekről és a hulladék-ügyről is. Utóbbiról azt mondta a polgármester, hogy csak akkor kezdtek beszélni erről a városban, miután az ellenzék tematizálta ezt a kérdést. Szóval ez volt január 21-én. Majd eltelt kb. 3 hét és ekkor írtam újra a polgármesternek, hogy most már talán lehetne beszélni a költségvetésről. Majd nem sokkal rá jött a meghívó, hogy február 16-án fogad minket. Ez a tanácskozás lesz ma – mondta el kérdésünkre Szőkéné Kopping Rita.

Hasonló cikkünk:  A Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája nyomkövetőt tett a nemzeti konzultáció válaszborítékjába

A képviselők ma délután találkoznak tehát a polgármesterrel. Hogy itt mi történt, arról is beszámolunk.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...