Szövetség: Képviselőink kezdeményezték a Széchenyiváros hétvégi takarítását

0

Sajtótájékoztatón közölték a Szövetség frakció széchenyivárosi képviselői, hogy a múlt csütörtökön kezdődött és a hétvégén is folytatott széchenyivárosi nagytakarítást még novemberben kezdeményezte a városrész három ellenzéki képviselője.

Szeretnénk megköszönni a közbenjárást a polgármesternek, és a munkát a városüzemltetési cégnek, valamint a közreműködő közmunkásoknak – mondta Dobos József.

Újabb akciókat szerveznek a képviselők

A képviselő hozzátette: eddig is és továbbra is számíthatnak a városrész képviselőire az ott lakók, sőt kérnek is mindenkit, hogy bátran keressék őket, ha bármiféle problémájuk van, igyekeznek segíteni. Azt is elmondta Dobos József, hogy márciusban lesz egy nagyszabású takarítási akció a Széchenyivárosban, amelyben a lakosság segítségét kérik majd, valamint májusban muskátlikat osztanak újból, hogy szép, virágos legyen a városrész.

Szőkéné: Nagy baj lenne, ha a város egy új szervezet kérését venné alapul, és nem a képviselőkét és a lakókét

Ahogy megírtuk, Salacz László fideszes országgyűlési képviselő az egy hónapja megalakult, és a volt fideszes széchenyivárosi képviselőjelölt (aki nem győzött), Szamler László vezette társaságot dicsérte meg minap, hogy szépül a Széchenyiváros, a hétvégi munka kapcsán. A KecsUP kérdésére ezzel kapcsolatban Dobos József elmondta, hogy örvendetes, ha ez a csapat önkéntesekkel megindul és megszépíti a várost, de amikor a város cége, közmunkások bevonásával, a városrészi képviselők által kezdeményezett és beütemezett feladatot végzik, talán nem kellene kisajátítani ezt másoknak. Szőkéné Kopping Rita képviselő ezt azzal egészítette ki, hogy nagy probléma lenne, ha egy ilyen munkát a város egy egy hónapja működő szervezet kérésére végezne el, és nem a képviselők és a lakók kérésére.

Hasonló cikkünk  Szőkéné mondataiból az tűnik ki, hogy szerinte a Fidesz hazudik

Legyen átláthatóbb a város honlapja a hulladékkezelési kérdésekkel kapcsolatban!

Szőkéné azzal folytatta, hogy kezdeményezte az illetékeseknél, hogy a város honlapján egyszerűen megtalálhatók legyenek a hulladékszállítással és kezeléssel kapcsolatos információk, időpontok, mert most azt tapasztalja, hogy ez nem így van. Elmondása szerint erre ígéretet kapott.

Dobos: Elöregedett a városüzemeltetési géppark, a nagy részét cserélni kellene

Dobos József  településfentmaradásért felelős tanácsnokként annyit tett még hozzá kérdésünkre, hogy a városüzemeltetési géppark elöregedett, gyakran megbhibásodnak az eszközök, ezért lényegében a 70%-át az eszközöknek le kellene cserélni, de ez milliárdos tétel. Arra a kérédsünkre, hogy láttak-e már költségvetési számokat, amelyekből kitűnik, hogy mennyi jut majd a városüzemeltetési feladatokra, azt mondták, hogy ilyen anyag nem került eléjük. Ugyanakkor a tanácsnok elmondta, hogy tavaly sikerült vásárolnia a városnak két fűnyíró traktort, és lesz még egy új önrakodó teherautó is.

Hasonló cikkünk  Szőkéné: Az üzleteknek is van tennivalójuk a vissza nem vett üveg és műanyag okán