fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

A fenntartóváltás után is számít a Károli a katolikus egyházhoz kerülő gyakorló intézményekre

Öt napja írtuk meg, hogy a katolikus egyháznak adná a Károli Gáspár Református Egyetem a Neumann János Egyetemtől megörökölt Petőfi gyakorló iskola és a Bocskai utcai gyakorló óvoda fenntartói jogát. Akkor beszámoltunk arról, hogy a Károli ezekben a napokban kéri a szülők és a munkatársak véleményét erről.

Úgy tűnik azonban, hogy a váltást már eldöntötték, legalábbis ez olvasható ki az egyetem leveléből, amelyet azután kaptunk, hogy érdeklődtünk, mi lesz így a hallgatók gyakorlati képzésével.

Hasonló cikkünk:  Heti top cikkek ajánló

A Károli egyetem ezt írja ezzel kapcsolatban (kiemelés tőlünk):

A kecskeméti gyakorló köznevelési intézmény fontos és kiemelt partnerünk marad, a felhalmozott és értékes pedagógiai, szakmai tudásra a jövőben is minősítetten építeni kívánunk. A fenntartóváltás után nyílik lehetőség a gyakorlati képzéssel kapcsolatos együttműködés jogi rendezésére. A kecskeméti szakmai gyakorlóhelyek bővítésének folyamatát a Károli Gáspár Református Egyetem jövőbeni fejlesztési terveivel összhangban megkezdte. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékre vonatkozó együttműködés keretében már szeptember óta zajlanak a szakmai gyakorlatok, az óvodák vonatkozásában pedig jelenleg is kidolgozás alatt áll a széles körű, a munkaerőpiac kihívásaira reagálni képes gyakorlati és szakmai együttműködést hosszú távon biztosító megállapodás kereteinek kialakítása.

Tehát a fenntartóváltás után jogilag rendezik majd az együttműködést a már katolikus kézben lévő intézményekkel.

Hasonló cikkünk:  Heti top cikkek ajánló

A levélben egyébként a kecskeméti pedagógusképzést megöröklő Károli Gáspár Református Egyetem köszönetét fejezi ki a városban található önkormányzati, állami és egyházi intézményeknek, hogy hallgatóik számára még a koronavírusos időszakban is biztosították a gyakorlati lehetőséget.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...