fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Az állami rádióban elhangzott, hogy a Fidesz liberális, keresztényellenes, Soros által támogatott párt volt

- Advertisement -

Már az is valami, ha a közmédiának csúfolt állami propagandagépezetben elhangzik valami olyasmi, ami nem egyezik a kormánypártok retorikájával. Az pedig szinte csoda, ha valami olyan hangzik el, amely egyenesen szembemegy a Fidesz-KDNP koalícióval. Most ez megtörtént. Igaz, hogy egy betelefonáló szájából hangoztak el a nem várt mondatok.

Az alapvetően telefonálókra épített műsorban az egyik téma az volt, hogy a Fidesz kilépett a Néppárt frakciójából. Már többször is elhangzott a hallgatóktól, hogy az egész Európai Unióból ki kellene lépni, és, hogy mint mindig, most is igaza volt a kormánypártoknak.

Ekkor jött Imre és borította a sormintát.

A Telex nyomán írjuk le innentől a beszélgetést.

Imre: „Hát, én nem teljesen értek egyet az előttem szóló szakemberrel, az Ágoston Sámuellel. (…) A Fidesz mai vezetői a KISZ és az MSZMP tagjai voltak. A Kövér László, a Pintér belügyminiszter úr, Áder János, stb, stb. (a műsorvezető megpróbál közbevágni) Én nem lepődöm meg, hogy a mostani Fidesz pálfordulást hoz létre, és mindig hátat fordít a támogatóinak.”

Itt a műsorvezető megint közbevág, a betelefonáló azonban végig szeretné mondani, de tudja, hogy nem sok idő van, „Nem, bizony!” – mondta a műsorvezető.

Imre: „Utána jött a Bibó-szakkollégium, oda tömörült a Fidesz mai vezetése, és Soros György pénzelte őket. Hát nem tudom, nézze, ez a rendszerváltás ideje, biztos emlékszik rá ön is, meg sokan mások is. Soros György pénzelte őket, (a műsorvezető megint közbevág) bocsásson meg, hadd fejezzem be, és utána a Fidesz belépett az európai liberális szövetségbe.” (1992-ben a Fidesz a Liberális Internacionálé tagja lett.)

Hasonló cikkünk:  Magyar politikusokat is lefizethettek orosz propaganda terjesztésére

Műsorvezető: „Az aktuális témához hogyan kapcsolódik ez?”

Imre: „Én ahhoz szeretnék hozzászólni, csak azt akarom mondani, hogy én nem lepődöm meg.”

Műsorvezető: „Tehát önnek az a véleménye, hogy nem lepődik meg. Értem, oké.”

Imre: „Azon, hogy a Fidesz ilyen pálfordulást hajt végre, és hogy szembefordul mindig a támogatóival.” (megint közbevág a műsorvezető) „Az európai liberális szövetségnek volt a tagja a Fidesz, ez arról volt híres, hogy nagy vallásellenesség volt, keresztényellenesség volt.”

Műsorvezető: „Nézze, Imre, most akkor nyilván idézhetnénk újra azokat a mondatokat, amiket egyébként már hallhatott ebben a műsorban, mások is elmondták. Tehát, ha azt mondjuk, hogy nemzeti szuverenitásunk nyilvánvalóan egy erős Európában érvényesülhet, és ha valaki azt mondja, hogy a szuverenitás már nem tartozik a modern kor Európájába, akkor én azt gondolom, és szerintem más is így van ezzel…”

Imre: „Nem-nem, bocsásson meg. Én ezzel egyetértek, hogy Magyarországnak egy erős, szuverén nemzetnek kell lenni, (egymás szavába vágnak) Tehát én nem lepődöm meg, hogy a Fidesz mindig ilyen pálfordulásokat végez.”

Műsorvezető: „Hát, nem tudom. Ez az ön véleménye. Én azt gondolom, hogy önnek ugyanúgy jár a szó…”

Imre: „Bocsásson meg, először a Soros György pénzelte őket, utána azzal is szembefordultak.”

Műsorvezető: „Hát, Imre. Nézze, én azt gondolom, hogy maradjunk az aktualitásoknál! Azt gondolom, hogy maradjunk a témánál, és hogy önnek mi a véleménye, meglátása… ez egy véleményműsor. Mi ezt meghallgatjuk, köszönjük szépen, hogy hívott minket.”

A Telex szerint itt Imrét lekeverték. A műsor itt hallgatható meg, a fenti rész 17:25-nél kezdődik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...