fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Elszállt az utolsó remény? Nem kap frekvenciát a Klubrádió

- Advertisement -

Nyertes nélkül zárta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdán a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvencia pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként bennmaradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlatát is érvénytelennek találták, írja az NMHH közleményében. A döntés ellen a pályázó tizenöt napon belül jogorvoslattal élhet – tudatta a Telex.

A Médiatanács közleményében azt írja, megvizsgálták a a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapították, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak. Szerintük „a nyilvános cégadatok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene. A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő.” A Médiatanács szerint a Klubrádió pályázata pedig „lényegi műsortervi hibákat tartalmaz. A benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el. A hazai következetes bírósági joggyakorlat, a médiatörvényben megfogalmazottak és az egyenlő elbánás kötelező elvei alapján a Médiatanács nem tekinthetett el a pályázati anyagban ejtett hibák megállapításától”.

Hasonló cikkünk:  Szabad Európa: így tarol Balásy Gyula az állami megrendeléseken

Az NMHH 2020 szeptemberében bürokratikus szabálysértésekre hivatkozva nem újította meg a Klubrádió frekvenciajogosultságát, és új pályázatot írt ki a 92,9 MHz-es frekvenciára. Ezen a Klubrádió mellett két másik pályázó indult, a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a márciusban alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is, amely mögött Bíró Balázs, Andy Vajna egykori médiajogásza áll. Ezen a pályázaton azonban különféle kifogások miatt nem született győztes, és a Klubrádión kívüli pályázókat ki is zárták – viszont az LBK Médiaszolgáltató az NMHH döntését bíróságon támadta meg, ami miatt az NMHH felfüggesztette az egész frekvenciapályázatot. Aztán a pályázók egy idő után visszaléptek, és csak a Klubrádió maradt az egyedüli induló a frekvenciáért.

Az egyik utolsó, nem kormányközeli rádió elhallgattatása komoly visszhangot váltott ki már nemzetközi szinteken is, hiszen maga a Médiahatóság (amelynek elnöke, Karas Mónika Habony Árpád volt ügyvédje) az, amely évek óta mindent megtett annak érdekében, hogy a Klubrádió ne tudjon zavartalanul működni.

A Klubrádió most csupán az interneten hallgatható. Itt.

Ajánljuk ezt a cikkünket is:

Alternatív megoldások, hogyan hallgassunk továbbra is Klubrádiót

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...