fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Ez lenne az év egyik nagy útfejlesztési projektje?

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó azt írja, hogy az év egyik „nagy útfejlesztési projektje a Hetényegyházát az M5-ös autópályával összekötő útszakasz kialakítása.” Valóban fontos lesz a helyiek számára ez az út, de az is tény, hogy a nyomvonal miatt volt a városrészben egy jelentősebb tiltakozás, és azt sem tartották jó ötletnek, hogy egyetlen utcán (a Helikonon) lehessen elérni az M5-öst. Az erről szóló lakossági fórum után pár hónappal azt nyilatkozta a polgármester, hogy az eredeti elképzelés valósul meg.

Valóban ez az év egyik nagy útfejlesztési projetje?

Jelenleg ott tartunk, hogy a közbeszerzési portálon az útépítési engedélyezési tervek elkészítésére írták ki a tendert, és lett meg ennek a munkának a nyertese. Ezt a Mélyépterv ENVIRO Kft. kapta 5,5 millió forint + ÁFA összegért. A feladatok közé tartozott többek között a kisajátítási nyomvonal meghatározása, ugyanis a tervezett út magánterületeket érint, így azokat meg kell vásárolnia az önkormányzatnak (korábban 43 ingatlanról volt szó). Az önkormányzati sajtó most arról számolt be, hogy erre 91 millió forint áll rendelkezésre. A tervezési szerződést 2020 augusztusának végén írta alá a nyertes cég, és a munkát ettől kezdve 90 napon belül kellett elvégezni. Ha előbb nem is, tehát november végére meglett a terv, és utána kezdődhetett az enegélyezési eljárás. Hogy ez hogyan áll, nem tudjuk. Erre vonatkozóan semmit nem találtunk az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus rendszerben.

Hasonló cikkünk:  "Ők a kollégáink!" - párakapu és pihenőbox is dukál a teheneknek a sajtkészítő szarkási házaspárnál

„…idén kiemelt beruházása a városnak a Hetényegyháza M5-ös autópályába történő bekötése. A projektnek köszönhetően a településrész, az autópálya, valamint a 445-ös számú főút közötti kapcsolatot biztosító út épül ki, a meglévő szakaszt fejlesztik.”

Írja tehát az önkormányzati hírportál. Ebből talán sokan arra következtethetnek, hogy már idén elkészül az út, mint az idei egyik nagy projekt. Ugyanakkor a város honlapján olvasható projektleírás szerint ennek vége 2022. augusztus 29. lesz. Hogy ez mennyire tartható, nem tudjuk. Mindenesetre a Baonnak 2019-ben úgy nyilatkozott a polgármester, hogy optimális esetben 2020. májusára lesz aláírt kivitelezési szerződés. Most 2021 márciusa van, és a közbeszerzési oldalon még csak az erre vonatkozó kiírást sem láttuk. Vagyis aki arra számít az önkormányzati sajtó híre alapján, hogy néhány hónap múlva már ezen az úton autózhat, az csalódni fog.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...