fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Kínai vakcinabiznisz: Így jutunk el a céges adatokban Kecskemétre

2014 márciusában a Felcsútot is magába foglaló bicskei körzetben az akkori fideszes országgyűlési képviselőjelölt (aki már akkor is képviselő volt, és megnyerte az újabb választást is) nagy csinnadrattával adott át egy táblát. Egy fejlesztésről informálta a felület a jelenlévőket. Akkor azt ígérte a fideszes képviselő és jelölt, hogy a beruházás új munkahelyeket és iparűzési adó emelkedést hoz a Fejér megyei város és környékének lakói számára. Arról is szó volt, hogy a vállalkozás tízmilliárd forintot fektet be Bicskén. Ugyan első ütemben még csak az adófizetők pénzéből, a pályázaton nyert 500 millió forintból gazdálkodik a beruházó Q Pharma Kft., de a későbbiekben további kilenc-tíz milliárd forintot költ a gyógyszeripari beruházásra – eleveníti fel a történéseket a Magyar Hang.

A beruházásból viszont semmi nem lett, a félmilliárdot mégis megkapta a cég

Írja ezt is a Magyar Hang. De miért érdekes ez nekünk Kecskeméten? Azért, mert azokban az időkben a Q Pharma Kft. egyik tulajdonosa és ügyvezetője a kecskeméti Tóbi Csaba volt. Aki a helyi lapnak később legfőképpen azzal indokolta a beruházás elmaradását, hogy a helyszín túl közel van a bicskei menekülttáborhoz, és nem veszélyezthethették a beruházás és az ott dolgozók biztonságát. Ez az a Q Pharma Kft., amely egy időban aranyfokozatú partnere volt a fideszes Kubatov Gábor vezette FTC kézilabda szakosztályának.

Hasonló cikkünk:  A KTV tegnapi válasza olyan, mint a fehér holló

És itt érkezünk el Kecskemétre, ha szemügyre vesszük a kínai vakcinabiznisz körüli céges adatokat

Ugyanez a Q Pharma Kft. arra a telekre építkezett volna, amelyet a Magyar Hang szerint a Danubia Pharma Kft. birtokolt 2013-ig. Az Átlátszó azt írta a telekről 2016-ban, hogy ezen van fióktelepe a Danubia Pharma Kft-nek. Az a Danubia Pharma Kft., amely beszerezhette a kínai vakcinákat a magyar állam részére 57 milliárd forintért. A 24.hu úgy fogalmazott, hogy “egy rendkívül zavaros hátterű céggel kötött szerződést a magyar állam.”

Hasonló cikkünk:  Horthy kecskeméti zsánerképe: vigyék múzeumba vagy elfér a függöny alatt?

Ez ugyanaz a Danubia Pharma Kft., amelynek a kínai vakcinák beszerzésére aláírt szerződés előtt két hónappal még Lachmann Norbert volt a tulajdonosa. Aki a kezdetektől ügyvezetője egészen 2013 nyaráig, és 2012 végétől 2016 csaknem végéig a másik tulajdonosa volt a kecskeméti Tóbi Csaba mellett a Q Pharma Kft.-nek (Tóbi 2013.06.18. – 2016.11.22. között volt tulajdonos és évekig ügyevzető is volt) Tehát a kínai vakcinákat beszerző cég előző tulajdonosa három éven át üzlettársa volt a kecskeméti vállalkozónak.

Természetesen nem állítjuk, hogy a kecskeméti Tóbi Csabának bármi köze lett volna a vakcinabizniszhez, ugyanakkor a beruházásra kinézett telken keresztül és üzlettársán keresztül is szálak húzhatók a Q Pharma Kft. és a vakcinákat beszerző Danubia Pharma Kft. közé.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...