fbpx

FRISS HÍREK

Nemcsik Mátyásnak munkaviszonya van a Miniszterelnökségen, de ennél többet nem árultak el

- Advertisement -

A vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy koordinációs munkatársként számít a Miniszterelnökség Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő munkájára (Fidesz-KDNP). Ezért havi 490 ezer forintot kap.

Közérdekű adatigénylésben egy magánszemély a nyilvánossá vált adatok után arról érdeklődött a Miniszterelnökségnél, hogy:

– pontosan milyen feladatkörben és mióta dolgozik a Miniszterelnökségnél,
– milyen juttatást/juttatásokat kapott (kifizetési dátum szerint kérem részletezve minden, a jogviszonyukkal összefüggésben történt kifizetést, beleértve az illetményt, jutalmat, prémiumot, céljutalmat, cafetériát, jubileumi jutalmat, utazási költségtérítést, külön megbízásokat stb.)
– milyen jogviszonyban dolgozik a Miniszterelnökségnél,
– fennáll-e összeférhetetlenség a hatályos jogszabályok szerint Miniszterelnökségben betöltött munkaköre és helyi önkormányzati képviselői mandátuma között.

Elismerték, de többet nem árultak el

Ezerke a kérdésekre ezt a választ adta a Miniszterelnökség:

„Tájékoztatom, hogy a Miniszterelnökség Nemcsik Mátyást munkaviszony
keretében, koordinációs munkatárs munkakörben foglalkoztatja. Az adatigénylésében megjelölt egyéb adatok vonatkozásában tájékoztatom, hogy azok nem minősülnek az Infotv. 3. §-ának 6. pontja szerinti közérdekből nyilvános adatnak, ezért azokat nem áll módomban megküldeni az Ön részére.”

Az adatigénylő erre állásfogalalást kért a Miniszterelnökségtől, hogy az általa kért adatok közérdekű adatnak számítanak-e a törvény szerint. Az egyébként ezt írja erről:

Hasonló cikkünk:  Áttörés: Yggdrasil magyarországi terjeszkedése újradefiniálja az iGaming tájképet

„közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat”

Erre még nem érkezett válasz.

Érdekesség, hogy kormányoldalról többször támadták már Bodrozsán Alexandrát (Szövetség) azért, mert kecskeméti képviselőként budapesti munkája van.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...