fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Orbán ígérete a 2 millió oltásról szétcsapta a kormányzati kommunikációt

Nem fordult még elő, hogy ne frissültek volna délelőtt (általában 9 óráig szokott) a hivatalos tájákoztató oldalon a napi adatok a koronavírussal kapcsolatban. De ma mégis megtörtént. És nyilván nem hibáról van szó, mert a világra vonatkozó adatokat frissítették, csupán az itthoni helyzetről nem kerültek ki a legfrissebb adatok. Még délután is a tegnap reggeli látható. Így azt olvashatjuk, hogy tegnap még nem értük el a kétmillió oltást. Miután azonban hétfőn a miniszterelnök azt mondta, hogy még aznap elérhetjük ezt a számot, talán rosszul mutattak volna a ma reggeli számok arról, hogy mégsem értük el. Mert a Telex szerint erről van szó. A lap véleménycikke szerint “a kormány számára a kommunikáció a propagandával egyenlő, nem a tájékoztatással.”

“Most kedden azonban sikerült ezt a kormányzati koronavírusos propagandagépezetnek az abszurditásig túlpörgetnie. A dolog úgy kezdődött, hogy hétfőn Orbán Viktor Facebook-videóban bejelentette, hogy aznap elérhetjük a 2 millió oltást. Nagy dolog ez? Persze, az, 20% körüli átoltottság, az nagyon jó – még ha messze nem is elég a nyájimmunitáshoz. Na de hát ez nem szakmai kérdés, hanem kommunikációs. És mégis csak egy mérföldkő, egy jól hangzó politikusi bejelentés.

A probléma abból adódott, hogy nem értük el.

Egy normális demokráciában ebből nem lenne nagy ügy, a miniszterelnök jósolt valamit keddre, ami aztán majd szerdán következik be. Na bumm. Komolyan, kit érdekelne ez?

De a Rogán-gépezet nem így működik, a NER Magyarországa nem így működik. Ha Orbán Viktor megmondta, hogy kedden elérjük a 2 milliót, akkor kedden elérjük.”

Olvasható a Telexen. És ugyanitt némi háttérinformáció is ugyanehhez. Ezért csupán az olvasható a sajtótájékoztató nyomán a hivatalos oldalon, hogy hamarosan elérjük a kétmillió oltottat. Ez jelent meg 14:30 után nem sokkal. Az Origo azonban már ezt megelőzően arról írt, hogy elértük a kétmillió oltottak. Már az egész mai történet szürreális, de, hogy a propaganda egyik zászlóshajója annak ellenére azt állítja, hogy megvan a kétmillió oltás, hogy a hivatalos verzió szerint is csak hamarosan meglesz, az egészen döbbenetes.

Hasonló cikkünk:  Átengedte Karácsony Fudan-népszavazási kezdeményezését a választási bizottság
Hasonló cikkünk:  Orbán: kötelező oltás nem lesz, kivéve az egészségügyi dolgozóknak - szokásos pénteki interjú

Mennyi a terv elvtársak?

Hofi jutott erről eszünkbe. Az a poén, amikor a tervkészítők kimentek a gazdához és megkérdezték, mennyit fialnak a disznók. Hát ki tudja azt előre, ugye? Puff egy saller. Hát mennyit fialjanak? Mennyi a terv elvátrsak? 14. Akkor 14-et fialnak.

Frissítés

14:44-kor frissítették az oldalt. E szerint 2.000.998 a beoltottak száma.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...