fbpx

FRISS HÍREK

Orbán szókincse: asszonyság, közjószág, inas

- Advertisement -

Úgy tűnik minden hónapra jut egy olyan orbáni kinyilatkoztatás, amelyen a fél ország megbotránkozik. Most éppen a rezidenseket inasozta le.

„Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedg most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkükkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

Ezt mondta a miniszterelnök. Vagyis azokat a diplomás orvosokat nevezte inasoknak, akik a szakorvosképzésben vesznek részt, és 0-24 órában életeket mentenek.

A középkorban a kézműves tevékenységet tanuló fiút nevezték így, majd később az ipari vagy kereskedelmi szakmunkás tanulókat, és azokat a lakájokat, akik egy főúr körül sürögtek.

Hasonló cikkünk:  A Fidesz törvényeket módosítana, a PDSZ szerint több szakember, több forrás kell a gyermekek védelmében

Az orvosi kamara a következő poszttal reagált a miniszterelnök kijelentésére.

mok.hu

Februárban a gyerekről mint közjószágról nyilvánult meg Orbán Viktor, januárban pedig asszonyságnak nevezte Karikó Katalint, a Pfizer vakcinájának kifejlesztésében döntő szerepet játszó magyar kutatót, aki március 15. alkalmából Széchenyi-díjat kapott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...