fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Orbán szókincse: asszonyság, közjószág, inas

Úgy tűnik minden hónapra jut egy olyan orbáni kinyilatkoztatás, amelyen a fél ország megbotránkozik. Most éppen a rezidenseket inasozta le.

„Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedg most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkükkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

Ezt mondta a miniszterelnök. Vagyis azokat a diplomás orvosokat nevezte inasoknak, akik a szakorvosképzésben vesznek részt, és 0-24 órában életeket mentenek.

Hasonló cikkünk:  A NAV-os pótlékok is emelkednek a jegybanki kamatemelés miatt
Hasonló cikkünk:  Élőben követheti, ahogy egy robot többezerszer tölti ki a nemzeti konzultációt

A középkorban a kézműves tevékenységet tanuló fiút nevezték így, majd később az ipari vagy kereskedelmi szakmunkás tanulókat, és azokat a lakájokat, akik egy főúr körül sürögtek.

Az orvosi kamara a következő poszttal reagált a miniszterelnök kijelentésére.

mok.hu

Februárban a gyerekről mint közjószágról nyilvánult meg Orbán Viktor, januárban pedig asszonyságnak nevezte Karikó Katalint, a Pfizer vakcinájának kifejlesztésében döntő szerepet játszó magyar kutatót, aki március 15. alkalmából Széchenyi-díjat kapott.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...