Orbán szókincse: asszonyság, közjószág, inas

0
Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia kecsekméti polgármester. / (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Úgy tűnik minden hónapra jut egy olyan orbáni kinyilatkoztatás, amelyen a fél ország megbotránkozik. Most éppen a rezidenseket inasozta le.

„Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedg most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkükkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

Ezt mondta a miniszterelnök. Vagyis azokat a diplomás orvosokat nevezte inasoknak, akik a szakorvosképzésben vesznek részt, és 0-24 órában életeket mentenek.

Hasonló cikkünk  Újabb megzenésített, Orbán Viktorért szóló ima keringett az interneten

A középkorban a kézműves tevékenységet tanuló fiút nevezték így, majd később az ipari vagy kereskedelmi szakmunkás tanulókat, és azokat a lakájokat, akik egy főúr körül sürögtek.

Az orvosi kamara a következő poszttal reagált a miniszterelnök kijelentésére.

mok.hu

Februárban a gyerekről mint közjószágról nyilvánult meg Orbán Viktor, januárban pedig asszonyságnak nevezte Karikó Katalint, a Pfizer vakcinájának kifejlesztésében döntő szerepet játszó magyar kutatót, aki március 15. alkalmából Széchenyi-díjat kapott.