fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Saját kardjába dőlt a Fidesz a március 15-i zászlók kapcsán

A Fidesz budapesti szervezete nagy hangon állította, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosban nem voltak nemzeti színű zászlók március 15-e alkalmából, és több baloldali városházán sem volt zászló a nemzeti ünnepen. Erre erősített rá a kormánypárti sajtó azzal, hogy a rendszerváltás óta példátlan, ami történt. Szintén nagy hangon követelték a felelősök megnevezését is, hiszen ahogyan írták:

“Ez a mulasztás egészséges hazafias jóérzésünkön kívül jogszabályokat is sértett.”

A fővárosi családok az egyik legnagyobb nemzeti ünnepen nem érdemelték volna meg, hogy Budapestet ünnepi díszbe öltöztesse és föllobogózza a városvezetés?” – tették fel a fővárosi vezetést ostorozó közleményben.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV-ben azt mondta, hogy nem tudja, melyik városban ébredt Láng Zsolt hétfő reggel (ő a Fidesz frakcióvezetője, ő jegyzi a közleményt – a szerk.), de fel volt lobogózva a főváros. A főpolgármester-helyettes szerint több fotó is van, amelyek bizonyítják, hogy az ezzel megbízott vállalkozó kitette a lobogókat a nemzeti ünnepen a többi között a Lánchídra is, amely nemzeti színű díszkivilágítást is kapott.

Hasonló cikkünk:  Salacz László szerint jelentős kiadással járna, ha emelnék az SNI gyerekek utazási támogatását

A kalocsai fideszes városvezetésnek is bemosott a budapesti Fidesz

Miután a Fidesz igen hangos volt ebben a kérdésben, talán a kalocsai polgármesterüket arcon is csaphatták a budapesti szervezet mondatai. Mert ha ezek szerint Budapesttől nem érdemelték ki az ott élő családok a lobogókat, és ha ennek elmulasztása (Tüttő Kata szerint ez nem igaz – a szerk.) a hazafiasságon ejt csorbát, akkor mit szóljanak a kalocsai családok?

Hasonló cikkünk:  Ahol indult fideszes jelölt a vasárnapi időközin, ott nyertek is

Filvig Géza fideszes polgármester ugyanis beismerte, hogy elmulasztották fellobogózni Kalocsát. A Korona FM-en mondta el, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelnék az ünnepet. Mint mondta, többen is betegek a városházán, ezért is maradhatott el a díszítés, ugyanakkor szerinte ez nem lehet mentség a mulasztásra.

Ledöbbentem és nagyon dühös voltam, amikor láttam március 15-én reggel, hogy nincsenek kint a zászlók. Magam is felelős vagyok ebben, ezt elismerem. Egyet ígérhetek, hogy ez többet nem fog előfordulni – mondta a polgármester a rádióban.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...