Szinte mindenki aláírta az új szerződését a kecskeméti kórházban

0
Forrás: https://www.kmk.hu/kecskemet

A kecskeméti kórház dolgozóinak 98,6%-a aláírta az új munkaszerződését – tájékoztatta a KecsUP-ot kérdésünkre a kórház egy az intézmény honlapjára mutató linken

Négy napja kérdeztünk, a közösségi oldalukra ma tették fel ugyanezt a közleményt. Még érthetőbben: szerkesztőségünk kérdésére nem válaszoltak. Írtak egy posztot arról, amire rákérdeztünk, majd az erre utaló linket azzal küldték el, hogy ott kérdésünkre megtaláljuk a választ. Ami csak félig igaz, mert mi azt is kérdeztük, hogy mennyi érintettről van szó, és abból mennyien nem írták alá. Szóval számszerűen is tudni akartuk.

Az itt olvasható hír/közlemény szerint a kórháznak nagy örömére szolgál, hogy ennyien aláírtak. Köszönik munkatársaik bizalmát, “hogy ebben a nehéz időben is hisznek hivatásukban, a gyógyításban, és közös csapatmunkánkban, itt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban.” Ugyanakkor a távozó kollégáktól fájó szívvel búcsúznak, és köszönik eddigi munkájukat.

Hasonló cikkünk  Az orvosi kamara és a szakszervezet is beengedné a sajtót a kórházakba

A kórház oldalán olvasható szöveg ráerősít a kormányzati kinyilatkoztatásokra. Amelyek szerint “A 2021. március 1-jével bevezetésre kerülő egészségügyi szolgálati jogviszony abban a reményben történt, hogy tisztább, átláthatóbb, jobban szervezhető viszonyrendszer teremtődjön, mind a gyógyító munkában résztvevő szakemberek, mind pedig a betegek számára.”

Korábbi hírek szerint az egészségügyi dolgozók 5%-a nem írta alá a szerződést, amely sajtóhírek szerint több kórházban nehezítheti az ellátást.