fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Több millió forintos megbízásokat kapott a Fidesz-KDNP mostani frakcióvezetője az önkormányzattól pár éve

- Advertisement -

Mielőtt képviselő lett volna dr. Fekete Gábor a Fidesz-KDNP színeiben, egyéni ügyvédként három megbízást is kapott 2017-ben és 2018-ban az önkormányzattól. A közérdekű adatigénylésben kikért szerződéseket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester írta alá. Dr. Fekete Gábornak különböző városi projektekkel kapcsolatban kellett ellátni a város jogi képviseletét. Többek között:

  • a Gábor Dénes utca megépítésével kapcsolatban
  • a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének elhelyezéséhez kapcsolatos ingatlancserével kapcsolatban
  • a Belső-Szegedi úttól az 54. számú főútig tartó gyalog-kerékpárúttal kapcsolatban

A három szerződés több, mint 10 millió forint + ÁFA értékű

Dr. Fekete Gábor jelenleg a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő (Szövetség) a következőképpen reagált ezekre a megbízásokra Facebook oldalán:

„A politikai függetlenség alapérték. Csak úgy tudja valaki a város lakóinak érdekét képviselni, ha gazdaságilag nem függ a fennálló politikai vezetéstől. Éppen ezért különösen fontos az önkormányzat ezen a téren is átláthatóan működjön.

Nem lehet úgy a lakosok érdekét képviselni, ha valaki maga is pénzt kap attól a hatalomtól, amivel időről-időre tárgyalnia, vagy akár szembehelyezkednie kell. Például a választókerülete ügyeivel kapcsolatban, legyen szó beruházásokról, jövőbeli tervekről vagy épp az itt élők érdekeit sértő változásokról.
Éppen ezért fontos, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és megtudjuk, ha egy önkormányzati képviselő üzleti kapcsolatban áll az önkormányzattal!” – írja Bodrozsán.
A képviselő azt is jelezte Facebook posztjában, hogy levélben fordult a polgármesterhez, hogy „a választás óta a korábbi példákat követve fennáll-e szerződéses vagy egyéb jogviszony az önkormányzat és Dr. Fekete Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője között.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...