fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A kecskemétieket veszi semmibe az önkormányzat, ha az ellenzéki képviselőket kiszorítja körzeteikből

- Advertisement -

Március 15-e kapcsán napokig azon pörögtek a kormánypártok és sajtójuk Kecskeméten, hogy Bodrozsán Alexandra nem jelent meg nyilvánosan a nemzeti ünnepen a körzetében. Tehát nem jelent neki semmit a körzete. De megnyugtatták az ott élőket, hogy a Fidesz és a KDNP nem hagyja cserben őket. Hiszen a Petőfiváros többet érdemel. Az ilyen posztokhoz készült grafikai elemeket átvette néhány névtelen szennyportál is, amelyek pontosan ugyanazokat a szövegeket biggyesztették hozzájuk, mint a kormánypártok. Az önkormányzati sajtó is éppen akkor forszírozta egy ellenzéki sajtótájékoztatón, hogy nem jelent meg Bodrozsán (rajta kívül többen nem voltak még ott), amikor a Fidesz kitette Facebook oldalára az ehhez készült plakátot.

Bodrozsán Alexandra mellőzve

Azonban, amikor az önkormányzaton, a városházán, vagy bárkin, akin a sor van, hogy meghívja például éppen Bodrozsán Alexandrát a saját körzetébe, mert ott egy beruházásról tartanak sajtótájékoztatót, akkor ezt nem teszi. Mert ez történt tegnap. A Katona József Gimnázium sportcsarnokot kap önkormányzati támogatással, és ott pózolt a tájékoztatón a polgármester és az igazgató mellett a fideszes Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és a fideszes Salacz László országgyűlési képviselő is.

Szőkéné Kopping Rita mellőzve

Szintén nem tartották fontosnak az esemény kitalálói, szervezői, hogy a fideszes Engert Jakabné alpolgármester és a még mindig fideszes Salacz László mellé meghívják Szőkéné Kopping Ritát, a Szövetség önkormányzati képviselőjét, amikor az ő körzetében beszéltek egy fejlesztésről szerdán a Széchenyivárosban.

Amellett, hogy az ilyen húzásokkal nem adják meg a nyilvánosságot azoknak a képviselőknek, akik az adott körzet felelősei, még semmibe is veszik a választók akaratát, véleményét, akik ellenzéki képviselőknek szavaztak bizalmat az önkormányzati választáson.

Vagyis ezzel hiteltelenné váltak azok a sopánkodások, hogy hol volt például Bodrozsán Alexandra március 15-én (tavaly az volt a bajuk, hogy itt volt az ünnepségen).

Nem újdonság a kiszorítósdi

Láthatóan kampányüzemmódban vannak a kormánypártok, mert pontosan az történik, mint ami 2019-ben történt a helyhatósági választások kampányában. Ott is igyekeztek kiszorítani az ellenzékieket az eseményekről, ugyanakkor a fideszes jelölteket (akik nem voltak képviselők, tehát teljesen új arcok voltak) mindenhova odatolták, ahova csak lehetett, és ahol a sajtó fotózott, kamerázott. Előtte és azóta sem láttuk például B. Tóth Katalint és Kovácsné Bozóky Ritát. De akkoriban ott voltak gyerekek között iskolában, nagy sajtónyilvánosság előtt az első sorban énekeltek egy rock eseményen, és jól emlékszünk még, hogy meghitt arccal tekintettek meg egy kutyaszar gyűjtő kukát is.

Hasonló cikkünk:  Még egy kis Hülye Járás, ha eddig lemaradtál volna (videó)

Az utóbbit talán kihagyta volna Józsa Bálint ellenzéki jelölt, azóta képviselő (B. Tóth Katalin riválisa), de néhány eseményre szívesen elment volna, de nem hívták. Ekkor úgy gondolta, hogy képmanipuláló szoftverrel veszi fel a versenyt, és ebből készültek azok a vicces felvételek, amelyekre rávágta magát (persze nem hazudva, hogy ott volt, hanem a jelenségre utalva) a kormánypárti jelölt mellé.

eredeti fotó: hiros.hu

Az említett jelöltek persze elhullottak mind, és ugyanerre a sorsa jutott Szamler László is a Széchenyivárosban, őt azonban látni manapság. A vezetésével a városrész szépítéséért megalakult Zöld és Pont okán hallunk róla. Amely szervezet kénytelen volt formát váltani, miután a KecsUP cikkben hívta fel arra a figyelmet, hogy az eredeti polgári jogi társulás nem civil szervezet, kár a civilséget hangsúlyozni. Ebből lett a civil társaság, amely jogilag legalább már civil. Szamler gyakran fotózkodik városrendészekkel, és gyakran tűnik fel olyan területek rendbetételénél, amelyet valamelyik széchenyivárosi képviselő kezdeményezett az illetékeseknél. Majd büszkén posztol ezekről, hogy alakul a dolog, halad a munka.

Az állandó szereplő Salacz László, aki szinte mindenhol ott van. Persze könnyű úgy, hogy tudja mikor és hol kell lennie. Kétségtelenül hátrányban van egy ellenzéki pilitikus, ha még csak meghívót sem kap az eseményekre. Egy ideje pedig már nem Zombor Gábor tekinthető Salacz állandó társának, hanem Szeberényi Gyula Tamás, aki jó eséllyel Zombor helyett száll ringbe a 2022-es választáson.

Van ellenpélda is, de azt az ellenzéki térfélen találjuk. Például nem olyan régen Király József, a Szövetség képviselője újra legyártatta a madarakról készült tájékoztató táblákat, miután az időjárás tönkretette azokat a színház melletti téren. Ő úgy gondolta, hogy nem hagyja ki az átadó eseményből Szeberényi Gyula Tamást, akinek a körzetéhez tartozik a tér egy része, és meghívta ide a korábbi alpolgármestert is, akinek az ötletére ezek a táblák korábban kikerültek.

Az ellenzéki képviselők elhagyása az önkormányzattal kapcsolatos és ahhoz köthető eseményekről azt is jelenti, hogy az esélyt sem adják meg nekik arra, hogy ezekről tájékoztassák az őket felkereső lakosokat. Pedig ez lényeges feladata egy képviselőnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...