Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák

0
PDSZ: Hajmeresztő az iskoláknak kiküldött járványügyi intézkedési terv

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban szokta megosztani a következő hetekkel kapcsolatos meglátásait, a kormány döntéseit. Íme a legfrissebbek.

Május elején elérjük a 4 millió beoltottat

A tegnapi napon a regisztráltak száma átlépte a 4 milliót. 2 millió 700 ezer fölött van az oltottak száma, május elején elérjük a 4 millió beoltottat.

Mire kezdődik a foci-EB, mindenki meg fogja kapni az oltást

Május elejét követően tíz nap alatt be tudunk adni újabb egymillió oltást, június elejére pedig 8 millió felnőtt magyar állampolgárból 7 millió kaphatja meg a vakcinát. A miniszterelnök szerint gond lehet, hogy nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll. Mire június 15-én kezdődik a foci-Eb, mindenki meg fogja kapni az oltást, és részt vehet az eseményen, ha szeretne.

Hasonló cikkünk  Csaba László: ezek az intézkedések nem nagyon viszik előre a gazdaságot

Csak írásbeli érettségi lesz

Ma is téma volt az operatív törzsben a 18 éven aluliak oltása, egyelőre nincsen egyértelmű válasz erre a kérdésre. Április 19-én nyithatnának az iskolák, de a középiskolákat nem érdemes néhány napra kinyitni, hiszen hamarosan jönnek az érettségik. A középiskolákat csak május 10-én nyitják ki és csak írásbeli érettségik lesznek, mint tavaly.

24.hu