fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Fogalmuk sincs a magyaroknak, hány halálos áldozata van a koronavírusnak

A Medián április elején készült reprezentatív felmérése szerint csak a lakosság 36 százaléka tudja, hogy a járvány magyarországi áldozatainak száma 20-25 ezer közé esik. A hvg.hu által publikált eredmény szerint 15 százalék nagyságrendileg téves választ adott, 37 százaléka pedig nem is vállalkozott a tippelésre.

A járványkezelés megítélése pedig láthatóan attól függ, KI, hova szavaz. 

A magyar halálozási arányt a szavazókorú népesség fele rossznak vagy nagyon rossznak ítéli meg. 36 százalék látja jónak vagy nagyon jónak, a többiek nem tudnak válaszolni rá. Akik kormányváltást akarnak, 70 százalékban rossznak látják a halálozási számokat, akik viszont azt akarják, hogy maradjon a Fidesz, csak 34 százalékban gondolkodnak így. (A magyar halálozási arány hetek óta világelső, és a járvány egy évvel ezelőtti kirobbanása óta is csak Csehország előz meg minket lakosságarányos halálozásban.)

Hasonló cikkünk:  Tartós hiba a közoktatásban: visszatért a tanóra, de maradt a foglalkozás is

Az oltottsági arányt viszont az emberek több mint 90 százaléka jónak látja, jelentős részben az ellenzékiek is.

Összességében a felnőtt lakosság elégedettebb áprilisban a kormány járványkezelésével, mint márciusban volt. Most egy 100-as skálán 60-asra, egy hónapja még 57-esre értékelték. Az ellenzékieknél ez a szám 40, a fideszeseknél 79, a bizonytalanoknál pedig 55. Márciushoz képest minden csoportban javult a járványkezelés megítélése.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottság szerint Magyarország gazdasági helyzete komoly aggodalmakra ad okot

A gazdasági válság kezelésére alacsonyabb pontot adnak az emberek (53). Az ellenzékieknél 31, a fideszeseknél 72, a bizonytalanoknál pedig 50 ez a szám.

A jelek szerint a 40 év alatti fiatalok sürgetnék jobban a nyitást. A felnőtt lakosság egésze a teraszok megnyitását szeretné leginkább (62 százalék), és a kötelező maszkviselés elhagyását legkevésbé (35 százalék).

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...