fbpx
12.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Újabb szomorú rekord a magyar járványkezelésben, 311-en vesztették életüket

  • Napi új fertőzöttek száma: 1933 (előző naphoz képest: +43)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 311 (előző naphoz képest: +141)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 12 202 (előző naphoz képest: +195)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1407 (előző naphoz képest: –33)
  • Napi mintavételek száma: 12 201 (előző naphoz képest +1007)
  • Az első dózissal oltottak száma: 2 536 751(+104 438 a keddi közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 005 936 (+83 050 a keddi közlés óta).

A koronavírusról tájékoztató honlap szerint az elhunytak száma mostanra 22 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett. A tájékoztatás szerint Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 25 százaléka kapott már oltást. Egy nappal korábban 1890 új fertőzöttről és 170 új halálos áldozatról számoltak be.

Hasonló cikkünk:  A Bács megyei Oktatókórházban vasárnaptól vehető fel a harmadik körös oltás
Hasonló cikkünk:  Négy GVH-vizsgálat zajlik az építőipari piacokon

Kedden elérte a 2,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon, amit Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be. Ennek megfelelően szerdán már kinyithatnak az eddig korlátozás alá eső boltok is, és újraindulhatnak a szolgáltatások is. Emellett lesznek járványügyi intézkedések is, ezeknek a betartására kéri az embereket a miniszterelnök a videójában. Az oltások Orbán szerint hasonló tempóban folytatódnak, a miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy regisztráljanak és menjenek el oltásra. Ezt az ellenzék is így tette a kormánypropaganda állításaival ellentétben.

Szerdától tehát a kijárási tilalom időpontja este tíz órára módosul, és este tíztől hajnal ötig tart. Az üzletek hajnali öttől fél tízig tarthatnak nyitva, és valamennyi bolt ki is nyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen. A szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók, ugyanakkor a vendéglátó egységek viszont továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, és a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.

Elkezdődik a nyitás – Mi értelme volt a nemzeti konzultációnak?

 

Hasonló cikkünk:  KeKo: Hetényegyházáról a kisbusz+vonat+autóbusz kombóval kikerülhető a dugó

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...