fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

A Szövetség a pedagógusképzésről: Nem lehet hülyét csinálni a gyakorló intézményekben dolgozókból és szülőkből

- Advertisement -

Továbbra is a bizonytalanság határozza meg a kecskeméti pedagógusképzés gyakorló intézményeiben dolgozók, az oda járó gyerekek és szüleik mindennapjait – véli az ellenzéki Szövetség frakció. Mai sajtótájékoztatójukon elmondták: többször figyelmeztettek, hogy baj lesz és most baj van.

Felidézték, hogy a Petőfi iskola, a Kaszap utcai óvoda és a Bocskai utcai óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők már a többedik fenntartóhoz kerülnek, ami folyamatos nyugtalanságot okoz mindenkinek, akit ez érint. Eleinte az állami főiskola volt a fenntartó, aztán a Neumann János Egyetem, majd a Károli református egyetem, és most a katolikus egyházhoz kerülne a fenti intézmények fenntartói joga.

A kertészeti kar épületei „csendben” az egyetemhez kerültek

Tóth Szilárd képviselő egy friss történést is a sajtó elé tárt. A Neumann János Egyetemért Alapítvány létrehozásakor az alapító okirat szerint nem került az egyetem tulajdonába a kertészeti kar épületegyüttese. Azonban, mint a képviselő mondta, szépen csendben május elsejével megkapta a Neumann egyetem az ingatlanokat. Amellyel az a helyzet jött létre, hogy az egyetemtől a reformátusokhoz került Petőfi iskola egy olyan épületben működik, amelynek az egyetem az új tulajdonosa. A Szövetség szerint ez újabb körülmény, amely növeli a bizonytalanságot és a kérdések számát. Korábban az ellenzék többször is szóvá tette, hogy a kecskeméti pedgagógusképzés rossz kezekbe került, és rossz döntést hozott mindenki, aki hozzájárult ahhoz, hogy végül Nagykőrösre került a kar vezetése, majd kiderült, hogy Kecskeméten nem indul tanító szak.

Király: Nem lehet a dolgozókból, a gyerekekből és a szülőkből hülyét csinálni!

Király József szerint a dolgozók mellett 800 gyermek és szüleik nincsenek tisztában azzal, hogy mi vár rájuk, mert nem tájékoztatják őket. A képviselő elmondta, hogy már a többedik munkáltató felé elköteleződő nyilatkozatot akarják velük aláíratni, úgy, hogy semmiről nem tudnak. A Károli egyetem ebben nagyon hibás, ezt nem csinálhatja meg egy keresztény intézmény – tette hozzá. Vagyis, hogy a törvény átad nekik intézményeket, és utána gyorsan lepasszolja azokat valamilyen meggondolásokból. Király József szerint a városvezetés nagyon is tudott arról, hogy a pedagógusképzést átveszi a Károli egyetem, de vajon miért nem tett semmit, hogy az egyetem megtartsa ezt a kart?

Hasonló cikkünk:  Erre kell figyelni, ha a gyerek vegetáriánus akar lenni! - tanácsok a dietetikustól

Nem lehet hülyét csinálni abból a 120 dolgozóból és a 800 gyermek szüleiből – szögezte le Király József. Egyben arra kérte a Neumann egyetemet, a Károli egyetemet, a katolikus egyházat és a város vezetését, hogy üljenek le, és adjanak egy érthető jövőképet azok számára, akik most kapkodják a fejüket, hogy éppen mikor ki a fenntartójuk. A képviselő arra kéri a dolgozókat és a szülőket, hogy csak abban az esetben járuljanak aláírásukkal hozzá a legújabb átalakításhoz, ha minden kérdésre választ kaptak, és amennyiben vállalhatónak tartják a feltételeket. Információink szerint holnap a Petőfi iskolába járó gyerekek szüleinket tartanak értekezletet a fenntartóváltásról.

Márciusban írtuk meg, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem a katolikus egyháznak adná a pedagógusképzés gyakorlati intézményeit, nem sokkal azután, hogy az egyetemtől megkapta a pedagógusképzést.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...