fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Újpesti jegyző: A Hírösvény valótlanságot állított, nem folyik Bodrozsán ellen vizsgálat

- Advertisement -

Miután a Hírösvény nevű internetes honlap azt állította cikkében, hogy vizsgálják Bodrozsán Alexandra köztisztviselői magatartását, levélben fordultunk az újpesti jegyzőhöz, hogy megtudjuk, így van-e.

A cikkben ilyen állítások szerepelnek:

  • Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalától, valamint a Kormányhivataltól is segítséget kér a kecskeméti momentumos Bodrozsán Alexandra közéleti viselkedésével kapcsolatban munkáltatója, az újpesti önkormányzat jegyzője.
  • Jelenleg Bodrozsán Alexandra munkáltatója, az újpesti önkormányzati jegyzője kért mindezek értelmezésében segítséget az Alapvető Jogok Biztosától, valamint Budapest Főváros Kormányhivatalától. Az érintett hivatalok megküldték részére a vonatkozó hatályos jogszabályokat, Alkotmánybírósági határozatokat, hogy milyen jogelvek mentén, milyen feladatai vannak egy köztisztviselőnek és hol húzódik meg a határ a közszereplés, valamint a párt nevében és érdekében tett nyilatkozat, cselekedetek között. A jegyzői eljárás még nem fejeződött be.

A honlap szerint ennek az volt az előzménye, hogy „mindenki elhatárolódott tőle az ellenzéki oldalon, a képviselő elszabadult hajóágyúként kezdett viselkedni, így a közéleti magatartása, a nyílt, egyértelmű politizálása újabb vizsgálatot alapozott meg (a Hírösvény szerint már volt egy összeférhetetlenségi kormányhivatali vizsgálat korábban, és ezért mondott le a Momentum helyi elnöki posztjáról – Bodrozsán ezt mással indokolta – a szerk.), amely kérdésessé teszi, hogy köztisztviselő maradhasson, mert ennek szigorú etikai és viselkedési szabályai vannak. Bodrozsánnak a pártja nevében megtett nyilatkozatai ugyanis sértik a köztisztviselői társadalom pártsemleges munkáját, hitvallását.” Tehát a lap szerint ezért indult a jegyzői vizsgálat.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

Újpesti jegyző: Helyreigazítást kértünk, mert a Hírösvény valótlanságokat állított

Dr. Dallos Andrea újpesti jegyző a KecsUP-nak azt írta, hogy a Hírösvény kijelentései miatt helyreigazítási kérelmet küldött. Ebben az áll, hogy a fenti állításokkal szemben a valóság az, hogy nem Bodrozsán Alexandra miatt, hanem azért fordult segítségért az Alapvető Jogok Országgyűlési Biztosához, hogy munkáltatóként milyen jogosítványai vannak a köztisztviselők személyes adatainak megismerése kapcsán, az egyenlő bánásmód biztosítása érdekében, különös tekintettel a Facebookon és az Instagramon való megjelenésekre. Ebben a kérdésben fordult a kormányhivatalhoz is, egy korábbi jogeset kapcsán (Az Antall József Tudásközopontban azután rúgtak ki egy munkatársat, hogy az védelmébe vett egy kollégát, akit megfeddtek azért, mert a NOlimpia kezdeményezést lájkolta – a szerk.). Ugyanis úgy véli, hogy munkáltatóként nics lehetősége hivatali köztisztviselőről az interneten információkat gyűjteni, mert ez sértheti a szabad véleménnyílvánításhoz való jogát. A biztos még nem, de a kormányhivatal elküldte álláspontját.

Kérdésünkre külön kiemelte a jegyző:

Bodrozsán Alexandrával szemben semmilyen hivatali vizsgálat nem folyik.

Újpest jegyzője a nekünk küldött levelet a következővel zárja (erre is rákérdeztünk):

Szennyoldalak osztották a Hírösvény cikkét

A Hírösvény cikkéhez készített grafika (cikkünk fényképén) nem sokkal a cikk után egy facebookos szennyoldalon is megjelent, majd más szennyoldal is megosztotta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...