fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

WHO: Nincs bizonyíték rá, hogy a 60 év felettieknek jó a Sinopharm vakcina

Miközben a kormány éppen a WHO engedélyére vár a Sinopharm vakcinájával kapcsolatban (ez nem azonos az európai gyógyszerügynökség engedélyével), a szervezet éppen erről az oltásról adott ki egy tanulmányt, amelyben arról írnak, hogy nem igazán vannak meggyőződve arról, hogy 60 év felett hatásos a kínai oltóanyag.

A WHO engedély ettől még meglehet, ezt jelezte is a szervezet. De azt is, hogy ehhez a még hiányzó adatokat látni szeretnék. Arról nincs szó, hogy a WHO szervezet szerint ne lenne jó a vakcina. Arról ugyanis meggyőződtek, hogy 60 év alatt hatásos ez az oltás. De már csak közepes mértékűnek tartják azt a meggyőződésüket, hogy 60 év alatt alacsony a vírus okozta súlyos mellékhatások kockázata.

Hasonló cikkünk:  Az NVB nem engedi a Fudan-népszavazást
Hasonló cikkünk:  Fideszes politikusok szervezetei nyertek zömében a civil programon

Ugyanakkor alacsony a meggyőződése a WHO-nak arról, hogy 60 év felett hatásos a vakcina. Arról pedig nagyon alacsony mértékben vannak meggyőződve, hogy 60 év felett megvéd a Sinopharm a koronavírus súlyos mellékhatásaitól. Szintén nagyon alacsony a meggyőződésük arról, hogy a társbetegségekkel bíró embereknél hatásos a vakcina és megvédi őket a súlyos mellékhatásoktól.

Nem mi fogalmazunk ilyen kacifántosan, a WHO így fejezi ki, hogy miben mennyire biztos.

Közben a 444.hu portál egy nem reprezentatív “kutatás” eredményéről számolt be. Arra kérték olvasóikat, hogy akik az oltások után antitesttesztet végeztettek (laboratóriumi körülmények között), küldjék be az eredményt, kiértékeltetik szakértőkkel. Több, mint 500 minta érkezett be, és azt tapasztalták, hogy a legtöbb negatív teszt (nincs kellő mértékű antitest) olyan idős emberektől érkezett, akiket Sinopharm vakcinával oltottak.

Hasonló cikkünk:  Fideszes politikusok szervezetei nyertek zömében a civil programon

A lap szerint nem lehet azt állítani ez alapján, hogy ez az oltás ne lenne hatásos, csupán annyit, hogy kb. 100 olyan teszteredmény jött össze a kb. 500 mintából, amely Sinopharm esetén nem mutatott kellő antitest mennyiséget a szervezetben. A 94 beküldött negatív eredményű Sinopharm antitesttesztből 87 darab 60 év feletti embertől érkezett – teszi hozzá a 444.hu azzal, hogy az első 550 ezer kínai vakcinával főként időseket oltottak.

Hasonló cikkünk:  A magyarok kétharmada nem bízik benne, hogy a kormány megfelelően költi majd el a helyreállítási alapot

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...