fbpx

FRISS HÍREK

WHO: Nincs bizonyíték rá, hogy a 60 év felettieknek jó a Sinopharm vakcina

- Advertisement -

Miközben a kormány éppen a WHO engedélyére vár a Sinopharm vakcinájával kapcsolatban (ez nem azonos az európai gyógyszerügynökség engedélyével), a szervezet éppen erről az oltásról adott ki egy tanulmányt, amelyben arról írnak, hogy nem igazán vannak meggyőződve arról, hogy 60 év felett hatásos a kínai oltóanyag.

A WHO engedély ettől még meglehet, ezt jelezte is a szervezet. De azt is, hogy ehhez a még hiányzó adatokat látni szeretnék. Arról nincs szó, hogy a WHO szervezet szerint ne lenne jó a vakcina. Arról ugyanis meggyőződtek, hogy 60 év alatt hatásos ez az oltás. De már csak közepes mértékűnek tartják azt a meggyőződésüket, hogy 60 év alatt alacsony a vírus okozta súlyos mellékhatások kockázata.

Ugyanakkor alacsony a meggyőződése a WHO-nak arról, hogy 60 év felett hatásos a vakcina. Arról pedig nagyon alacsony mértékben vannak meggyőződve, hogy 60 év felett megvéd a Sinopharm a koronavírus súlyos mellékhatásaitól. Szintén nagyon alacsony a meggyőződésük arról, hogy a társbetegségekkel bíró embereknél hatásos a vakcina és megvédi őket a súlyos mellékhatásoktól.

Hasonló cikkünk:  Eurostat: a 25 legszegényebb uniós régióból négy magyar

Nem mi fogalmazunk ilyen kacifántosan, a WHO így fejezi ki, hogy miben mennyire biztos.

Közben a 444.hu portál egy nem reprezentatív „kutatás” eredményéről számolt be. Arra kérték olvasóikat, hogy akik az oltások után antitesttesztet végeztettek (laboratóriumi körülmények között), küldjék be az eredményt, kiértékeltetik szakértőkkel. Több, mint 500 minta érkezett be, és azt tapasztalták, hogy a legtöbb negatív teszt (nincs kellő mértékű antitest) olyan idős emberektől érkezett, akiket Sinopharm vakcinával oltottak.

A lap szerint nem lehet azt állítani ez alapján, hogy ez az oltás ne lenne hatásos, csupán annyit, hogy kb. 100 olyan teszteredmény jött össze a kb. 500 mintából, amely Sinopharm esetén nem mutatott kellő antitest mennyiséget a szervezetben. A 94 beküldött negatív eredményű Sinopharm antitesttesztből 87 darab 60 év feletti embertől érkezett – teszi hozzá a 444.hu azzal, hogy az első 550 ezer kínai vakcinával főként időseket oltottak.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...