fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

A magyar válogatott nem térdel le az Eb-meccsek előtt

Közleményben jelezte az MLSZ, hogy a magyar futballválogatott tagjai nem térdelnek majd le az Európa-bajnoki meccseik elején, hogy így tiltakozzanak a rasszizmus, illetve a kirekesztés minden formája ellen.

„Az MLSZ »A gyűlölet nem pálya«️ kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését”

– írják, egyértelműen az UEFA és a FIFA szabályaira visszautalva.

Hasonló cikkünk:  39 éves magyar atlétikai rekordot döntött meg Palkovits István

Csakhogy mind az európai, mind a világszervezet a múltban már jelezte, a tiltakozás ezen formájával nincsen problémája. Múlt augusztusban a brit Times egyik újságírója írta, hogy az UEFA-nak semmi problémája nincs a mérkőzés előtti térdeléssel, engedik azokat, míg a FIFA elnöke, Gianni Infantino egyenesen arról beszélt, hogy a George Floyd halála miatt tiltakozó játékosok tapsot, nem pedig büntetést érdemelnének.

Hasonló cikkünk:  Vasas – KTE: 1:1: a 92. percben még a kecskemétiek vezettek

Mindezt egy hivatalos FIFA-közleményben osztotta meg Infantino, a közleményt pedig a FIFA mind a 211 tagszervezete, így az MLSZ is megkapta. Ebben az is áll, hogy az egyes ligáknak és szervezeteknek „józan ésszel, az aktuális események figyelembe vételével” kell alkalmazniauk a szabályokat.

Azt még nem tudni, hogy a magyar válogatott milyen formában áll majd ki a gyűlölet és a kirekesztés ellen, az viszont már biztos, hogy az angol válogatott minden mérkőzését térdeléssel kezdi majd, hogy így hívja fel a figyelmet a Black Lives Matter mozgalom fontosságára – de hasonló lépésen gondolkodnak a skótok is. Az angol válogatott, pár szurkoló nemtetszése mellett így, vagyis térdeléssel kezdte az Eb-t megelőző mindkét felkészülési meccsét, a június 2-i Ausztria és a június 6-i Románia elleni találkozót is, ebben több osztrák és román játékos is követte a példájukat.

Hasonló cikkünk:  Hosszútávú Triatlon világbajnok Boronkay Péter

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...