fbpx
13.4 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Dobrev Klára: Megmutatjuk Orbánnak, hogy nem leválthatatlan

Több százan voltak kíváncsiak Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció előválasztási miniszterelnök-jelöltjének utcafórumára Kecskeméten. Az EP képviselő elmondta, hogy olyan országot fog a jelenlegi ellenzék már kormányon teremteni 2022 áprilisa után, amelyben soha nem fog senkinek eszébe jutni, hogy haveroknak, kollégiumi társaknak sajátítja ki az országot, és velük együtt ragadja magához a hatalmat. Dobrev szerint a Fidesz 2021-re pártállami rendszert épített ki, mert uralma alatt van az Alkotmánybíróság, az állami média, a bíróság, az ügyészség, a Magyar Nemzeti Bank, és csak azért nem sorolta tovább, mert a területfoglalási engedély véges volt.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán azt hiszi, hogy leválthatatlan, de meg fogja látni hamarosan, hogy nem így van. Dobrev szerint nincs annál erkölcstelenebb, mint amikor egy miniszterelnök a parlamentet használja fel arra, hogy saját családját gazdagítsa, és Orbán ezt teszi. Ezért olyan törvényt hoz majd az új kormány, amely megtiltja, hogy az ország vezetői és családjaik állami támogatáshoz jussanak és indulhassanak közbeszerzéseken. Dobrev szerint Orbán már látja, hogy baj van, ezért szavazóit burokba kényszerítette a bekebelezett médiával, amelyben nem jutnak el bizonyos hírek a híveihez. Így például az sem, hogy Mészáros Lőrinc 187 milliárd forinttal gazdagodott meg akkor, amikor 30 ezren meghaltak és munkahelyek mentek tönkre. De nem azért, mert olyan ügyes, hanem azért, mert barátja, a miniszterelnök ennyi állami támogatáshoz juttatta. Orbán veje pedig az EU csalás elleni hivatala által dokumentáltan bűncselekményeket követett el, de nem indul ellene bírósági eljárás, mert Orbán másik barátja, Polt Péter védi őt – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Hasonló cikkünk:  106-féle kinyomtatható előválasztási tájékoztató készült a 106 választókerületre
Hasonló cikkünk:  106-féle kinyomtatható előválasztási tájékoztató készült a 106 választókerületre

Dobrev Klára szerint emberek haltak bele abba, hogy nincs szabad média. Abba, hogy hazudtak a helyzetről. Hogy nem lehetett áttekinteni az adatokat.

A szónok szerint, amíg Orbán Viktor betonba, vasba, stadionokba önti a pénzt, addig az új kormány az emberekbe önti majd, mert akkor lesz az ország sikeres, ha lakói sikeresek és boldogok. Szerinte olyan miniszterelnökre van szükség, aki találkozik az emberekkel és megérti a problémáikat.

Én április után is szeretnék magukkal találkozni, akkor már miniszterelnökként – zárta beszédét Dobrev Klára.

A rendezvényen emlékeztették a megjelenteket, hogy a Bács megyei 2-es körzetben nincs saját jelöltje a DK-nak, viszont Bodrozsán Alexandra momentumos jelöltet támogatják az előválasztáson.

A kecskeméti önkormányzati sajtó néhány sorban számolt be a látogatásról, érdemben semmit nem írt arról, amit Dobrev Klára mondott. Csupán annyit említett a fórum tényén kívül, hogy a házigazda Szőkéné Kopping Rita volt, aki a DK előválasztási jelöltje a Bács megyei 1-es körzetben. Illetve, hogy “elkúrtátok” és “Kecskemét nem kér a gyurcsányizmusból” táblákat mutattak fel néhányan, amely valóban így volt.

Az eseményt a Facebookon élőben közvetítettük, itt nézheti vissza.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...