fbpx
26.8 C
Kecskemét
2021. augusztus 2., hétfő
KecsUPKecskemétenDobrev Klára tévedéséről vitáznak, ezzel kezdődött a közgyűlés

FRISS HÍREK

Dobrev Klára tévedéséről vitáznak, ezzel kezdődött a közgyűlés

Pászti András belevágott a közepébe. Ügyrendi kérdésben azt kérdezte, hogy van-e valamilyen új uniós szabály arra nézve, hogy a polgármester hölgyeket ezután uraknak kell szólítani.

Ennek az előzménye, hogy Dobrev Klára, a DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten az egyetemi átszervezésről és a polgármester felügyelőbizottsági tagságáról szólva polgármester úrnak nevezte Kecskemét polgármesterét. Erről a tévedésről korábban már beszámolt az állami sajtó és a helyi önkormányzati sajtó is, sokkal hangsúlyosabban, mint arról, hogy mit mondott a jelölt egyébként. Hibázott Dobrev abban is, hogy nem 500 ezret keres Szemereyné Pataki Klaudia az egyetemi alapítványnál, hanem 1,6 milliót, ezt azonban nem javította ki a Kecskeméti Televízió a bakiról tudósítva. A KecsUP élőben közvetítette a beszédet, így nálunk is hallható volt a tévedés. Csaknem 100 ezren látták már a videót.

Természetesen semmilyen ilyen szabály nincs, egy tévedésről volt szó, ami annak tudható be, hogy naponta több helyen is felszólal Dobrev Klára – szólalt fel érintettség okán Szőkéné Kopping Rita, aki DK-s előválasztási jelölt a Bács megyei 1-es körzetben és ő volt a látogatás házigazdája.

Fekete Gábor Fidesz-KDNP-s képviselő azt vetette fel, hogy egy átlagember nem baj, ha nem tudja, ki a polgármester, de egy miniszterelnök-jelölttől ez elvárható, ezért olyan jelöltek induljanak, akik tisztában vannak ezzel.

Dobos József ellenzéki képviselő is felszólalt. Megjegyezte, hogy volt már kecskeméti kormánypárti képviselő is, aki leurazta a város polgármesterét. Bárki megtévedhet, ezért szégyen, hogy így kell kezdődnie a közgyűlésnek.

A polgármester annyit fűzött hozzá, hogy így van, és egyébként ő bármelyik jelölttel szívesen találkozik, aki a városba érkezik.

Még ezelőtt egy perces néma felállással emlékeztek a képviselők a koronavírus áldozataira. Illetve Török Józsefné képviselő letette az esküt. Ő ült be a váratlanul elhunyt Gulyás Zoltán képviselő helyére.

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...