fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Dobrev Klára tévedéséről vitáznak, ezzel kezdődött a közgyűlés

- Advertisement -

Pászti András belevágott a közepébe. Ügyrendi kérdésben azt kérdezte, hogy van-e valamilyen új uniós szabály arra nézve, hogy a polgármester hölgyeket ezután uraknak kell szólítani.

Ennek az előzménye, hogy Dobrev Klára, a DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje Kecskeméten az egyetemi átszervezésről és a polgármester felügyelőbizottsági tagságáról szólva polgármester úrnak nevezte Kecskemét polgármesterét. Erről a tévedésről korábban már beszámolt az állami sajtó és a helyi önkormányzati sajtó is, sokkal hangsúlyosabban, mint arról, hogy mit mondott a jelölt egyébként. Hibázott Dobrev abban is, hogy nem 500 ezret keres Szemereyné Pataki Klaudia az egyetemi alapítványnál, hanem 1,6 milliót, ezt azonban nem javította ki a Kecskeméti Televízió a bakiról tudósítva. A KecsUP élőben közvetítette a beszédet, így nálunk is hallható volt a tévedés. Csaknem 100 ezren látták már a videót.

Természetesen semmilyen ilyen szabály nincs, egy tévedésről volt szó, ami annak tudható be, hogy naponta több helyen is felszólal Dobrev Klára – szólalt fel érintettség okán Szőkéné Kopping Rita, aki DK-s előválasztási jelölt a Bács megyei 1-es körzetben és ő volt a látogatás házigazdája.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

Fekete Gábor Fidesz-KDNP-s képviselő azt vetette fel, hogy egy átlagember nem baj, ha nem tudja, ki a polgármester, de egy miniszterelnök-jelölttől ez elvárható, ezért olyan jelöltek induljanak, akik tisztában vannak ezzel.

Dobos József ellenzéki képviselő is felszólalt. Megjegyezte, hogy volt már kecskeméti kormánypárti képviselő is, aki leurazta a város polgármesterét. Bárki megtévedhet, ezért szégyen, hogy így kell kezdődnie a közgyűlésnek.

A polgármester annyit fűzött hozzá, hogy így van, és egyébként ő bármelyik jelölttel szívesen találkozik, aki a városba érkezik.

Még ezelőtt egy perces néma felállással emlékeztek a képviselők a koronavírus áldozataira. Illetve Török Józsefné képviselő letette az esküt. Ő ült be a váratlanul elhunyt Gulyás Zoltán képviselő helyére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...