fbpx
12.6 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

Hogyan került egy balatoni kemping élére Rajnai Attila?

- Advertisement -

Akik a RTL Klub Házon kívül című műsorát nézték június elején, és a balatonboglári Sellő kempingről szóló anyagnál meglátták Rajnai Attilát, a Hírösvény mögött álló médiamunkást, talán egy pillanatig azt hihették, hogy éppen ott nyaral és éppen őt szólaltatta meg a műsorvezető. Azonban gyorsan szétfoszlott ez az elképzelés, hiszen az inzertben azt írták oda a neve alá, hogy a Hattyú kemping üzemeltetője. Ezzel bár eltévesztették a kemping nevét (valójában a Sellő kempingről van szó), a lényeg azonban változatlan: Rajnai Attila egy kemping üzemeltetője a Balatonon.

De ki is Rajnai Attila?

Már sokszor írtunk róla, ő az az újságíró, aki egykor Orbán Viktor felesége cégének szőlő-ügyeiről írt, és arról, hogy Orbán Viktor miniszeterelnökként ott volt a cég taggyűlésein (Ne mi nyerjük a legtöbbet), és bár a cikksorozat miatt végül helyreigazításra kötelezték valótlan állítások miatt az írásokat közlő lapot, a balliberális oldal sajátjának tekintette őt, olyan újságírónak, aki szögeket ver Orbán rendszerének koporsójába. Noha az a rendszer a mostanihoz képest gyerekcipő. De ő volt az, aki a KSE-ügy kapcsán azt írta Szemereyné Pataki Klaudiáról, hogy „Ha nem tudott arról, hogy mi folyik a KSE Kft.-nél, az a baj, ha tudott róla, az még nagyobb baj”. Egykor az MSZP-s Balogh László vezette megyei közgyűlés is foglalkoztatta sajtósként, és Kecskeméttől távolabb, ismert és neves közéleti szereplők ma is balliberális újságírónak képzelik.

Csakhogy itt, hazájában jól ismerjük munkásságát. Az önkormányzati sajtó egykori, újságírókat szerepeltető műsorának gyakori vendége volt, és ezekben rendszeresen ekézte az ellenzéket, ugyanakkor méltatta a polgármestert. Itt ilyeneket mondott pl. Lejer Zoltán ellenzéki polgármesterjelöltről:

  • Kaposvárról idevezényelt katona, aki szolgálati lakásban él, és azt sem tudja, hogy bizonyos utcák hol vannak.
  • Ha vezetni akarja Kecskemétet Lejer Zoltán, akkor valamennyire szeretnie kellene.

Írásaiban is többször nekiesett az ellenzéki oldalnak:

  • a kapuzárástól vicsorgó plüssmaciknak minden mindegy, ha bizonyítani szeretnének végre, egyszer, utoljára.
  • csak a tehetetlen düh tombol, hogy nem tudnak népszerűbbek, elfogadottabbak lenni, hogy ez az általuk lebirkázott állampolgárok nem vevők erre a nyegle, minden fejlesztést oldalba bökdöső, falrahányós stílusukra, pedig köröm szakadtáig produkálják, mindenki láthatja,  ők mindenre képesek!
  • A tehetetlenség nagy úr és lassan ez az idegőrlő félelem felzabálja a szövetségüket, a maradék hitelüket.

Ettől függetlenül képes volt az önkormányzati kampányban egyik nap egy fideszes jelölt Facebook oldalát lájkoltatni, másik nap pedig szerkeszetni egy ellenzéki jelölt Facebook oldalát.

Rajnai Attila a 168 Óra hasábjain nem olyan régen lejárató cikket írt Szőkéné Kopping Ritáról, a helyi DK elnökéről. Azonban ő perre vitte, és a valótlanságokért elbukta az újság a pert. Nagyjából akkortól nem találkozni vele ennél az újságnál, azonban később feltűnt a 24.hu hírportálon, amelyet nem kormányzati hírportálnak tart a közvélemény. Néhány évvel ezelőtt díjat kapott Rajnai, akkor főnőke a 168 Óránál ezt írta róla: “Rajnai hitelessége megkérdőjelezhetetlen, tisztessége kikezdhetetlen.”

Szóval Rajnai Attila, „az egykori kecskeméti újságíró” (szerintünk az RTL Klub műsorvezetője remekül fogalmazott), a balatonboglári Sellő kempinget üzemeltető cég ügyvezetője.

Hasonló cikkünk:  "Csak a kiemelkedően teljesítő étterem tud fennmaradni" - bemutatjuk a Fekete Gólya konyhafőnökét

De kik állnak a kemping mögött? Hogyan kerülhetett Rajnai ebbe a pozícióba?

2020 októberében jelent meg a hír, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. eladja a Sellő kempinget is. Miután egy tőkeemeléssel az állam többségi tulajdonba került a társaságban, a tóparti önkormányzatok nem tudtak beleszólni a működésébe – írta akkor a 24.hu. Licitálni lehetett a kempingre. A kikiáltási ár kicsivel több, mint 1 milliárd forint volt. Az RTL Klub műsora szerint ketten licitáltak. A nyertes végül két millióval ajánlott tőbbet a Házon kívül szerint. A nyertes a Terebezd Trade Kft. lett. A következőt írta idén februárban a Privátbankár:

„A Terebezd Trade 2019 őszén alakult somogyszobi székhellyel, nem is volt bevétele, és egészen 2020. decemberig az AGRÁR Mezőgazdasági Kft. volt a többségi tulajdonosa. Ez a cég már jobban néz ki, hiszen 2019-ben 3,8 milliárd forintos forgalom mellett egymilliárd forintos nyeresége volt. A többségi tulajdonosa Claessens Johan és Claessens Peter. Tehát a Terebezd Trade Kft.tavaly novemberben licitált a boglári kempingre és szerezte meg, amikor még az agráriumban érdekelt Claessens Group része volt, decemberben viszont a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett a Terebezd tulajdonosa.”


Balatonról Kecskemétre

A kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosa Horváth Alíz és dr. Kovács András Jenő. Mindketten tulajdonosai a Horváth Építőmester Zrt.-nek és a Portula Kft.-nek. Ez a két cég újítja fel jelenleg a kecskeméti városházát több milliárd forintért. A HÉP kapta a Margaréta Otthon energetikai korszerűsítésének munkáit és Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő birodalmában, a Lakiteleki Népfőiskolán is a Horváth Építőmester Zrt. modernizálta a Kölcsey házat, amivel mostanában lettek készen. Ezen kívül a fideszes tiszakécskei önkormányzatnál is nyertek közbeszerzéseken. Valamint a Horváth Építőmester Zrt. a tulajdonosa a kecskeméti focicsapatnak.


Szóval a Sellő kempinget megvásárló Terebezd Trade Kft. létrehozta a Partisellő Kft.-t, amely működteti a kempinget, és ennek az ügyvezetőjévé tették Rajnai Attila „egykori kecskeméti újságíró”-t. A céget 2021. február 15-én jegyezték be, székhelye a Csongrádi utca 6., ahol székel a HÉP, a Portula, a Terebezd és és a Vaab-Inmo is.

Gyerekkora óta kötődik a kempinghez

A sonline.hu oldalnak Rajnai Attila így nyilatkozott:

Édesapám még 1969-ben fedezte fel a helyet, s itt tanultam meg szörfözni – mesélte lapunknak. – Amikor letettük a part mellé az első Jugoszláviában vásárolt lakókocsinkat, azt mondta: ezzel nem ér fel egyetlen szálloda sem. Azóta is visszajárok ide a testvéreimmel, a gyerekeimmel nyaralni. De nemcsak én, hanem vagyunk többen is, akik ugyanígy kötődünk generációk óta a Sellő kempinghez.

Vagyis személyes és régi kötődése van a kempinghez. A boglári polgármester nyilatkozta is, hogy aggódtak a kemping jövőjéért, de miután Rajnaival egyeztettek, megnyugodtak. Az új üzemeltető fejleszteni akar és emelni a szolgáltatások színvonalán – derül ki még a lapból.

 

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...