fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Király József: Nem lesz többé magára hagyva a Rávágy tér

Bár az elmúlt időszakban magára lett hagyva a Rávágy tér, most egy olyan revitalizáció kezdődött el uniós támogatással, amely olyan környezetet teremt itt, amely jó eséllyel megváltoztatja az itt élők szokásait – mondta el mai sajtótájékoztatóján Király József önkormányzati képviselő (Szövetség).

Az a célunk, és úgy lett a terv is kialakítva, hogy az itt élőknek ne kelljen elmenni messzebbre, ha pihenni akarnak, ha le akarnak ülni egy padra, ha találkozni akarnak egymással, ha zöld környezetben akarnak hűsölni. A Rávágy tér párszáz méterre van a központtól, gyalog is könnyen elérhető, nem kapott kellő figyelmet eddig, de most ez megváltozik- tette hozzá a képviselő.

A területet már néhány hete elkezdték átalakítani, a munkát pedig december 28-ig be kell fejezni. Lesz 1800 nm térkőburkolat, 1500 nm zöldfelület és 3000 cserje, növény, fa. A bolt előtt található női szobor megmarad, és fákat sem vágnak ki, csak akkor, ha annak betegsége ezt indokolja. Az egykori Lenin-szobor helyén álló hirdetőt áthelyezik a bolt egyik sarkába, mert erre a területre egy tematikus közösségi tér épül (az alábbi képen a rózsaszín terület), amely hegyeket, völgyeket jelenít majd meg, a vizet pedig egy ivókút fogja megtestesíteni. Térfigyelő kamerákat is telepítenek, így növelve a környék biztonságát. Ezek a munkálatok 125 millió forintba kerülnek.

Hasonló cikkünk:  Józsa Bálint önkormányzati képviselő a Momentumban folytatja
Hasonló cikkünk:  Elmarad a kecskeméti repülőnap, a háború miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium

Itt van a terv. A fekete körök az új fákat jelzik, a barna téglalapok a padokat, a zöld részek pedig a növényzetet.

Király József jelezte, hogy a megújulás további megújulásokat generálhat, hiszen az itteni ABC már jelezte, hogy az új környezethez igazítják majd a bolt külsejét. Valamint elmondta, hogy acéllemez hulladéktárolókat is elhelyeznek, amellyel a környék tisztaságát szeretnék előmozdítani.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...