fbpx
-0.5 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Közgyűlések száma: Az ellenzék többet akart, a Fidesz kevesebbet szavazott meg

Hány közgyűlés legyen még ebben az évben? Erről szólt az egyik előterjesztés a közgyűlésen, amely szerint a main kívül már csak októberben és decemberben lenne közgyűlés. Ez azonban már nem csupán feltételes mód, hanem tény. A kormánypárti többség megszavazta ezt.

Vajon az ellenzéki előválasztás szerepet játszik-e abban, hogy a kormánypártok kevesebb közgyűlést szavaztak meg?

Az ellenzék szerette volna, hogy szeptemberben és novemberben is legyen közgyűlés, arra hivatkozva, hogy van annyi téma, lakossági vélemény, amit a testület elé lehet hozni. A polgármester azonban úgy vélekedett, hogy feltételezése szerint például szeptemberben csak politikai viták zajlanának a testültben, ezért azt biztosan nem támogatja. Talán arra utalt itt, hogy szeptemberben dübörög majd az ellenzéki előválasztási kampány, és az ellenzék a közgyűlést arra használná fel, hogy magát fényezze. Szőkéné Kopping Rita, a Szövetség frakcióvezetője erre fel megjegyezte, hogy nem politikai közgyűléseket szeretnének, hanem városi ügyekkel foglalkoznának.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a 90-es évek elején heti közgyűlések voltak, aztán kétheti, majd héromheti, azután havi ülések. Szerinte ezzel nem a demokráciát igyekeztek csökkenteni, hanem folyamatosan kevesebb feladata van az önkormányzatoknak, így nem szükséges annyi közgyűlés. Mint mondta,

azért teljesen felesleges összehívni több közgyűlést, hogy az ellenzék indítványokat adjon be, mert azt testületi ülés nélkül is megtehetik.

Fekete Gábor kormánypárti frakcióvezető arról beszélt, hogy a polgármesternek lehetősége van több testületi ülést összehívni, ha muszáj, de ha nem, akkor elég az előterjesztésben szereplő októberi és decemberi ülés.

Hasonló cikkünk:  A református általános iskolában tíz osztályban rendeltek el digitális oktatást
Hasonló cikkünk:  2021-27: a magyarok 50 milliárd eurós tortája – szárny vagy teher Kecskeméten?

Király József ellenzéki képviselő emlékeztetett, hogy mostanában is voltak közgyűlések szeptemberben és novemberben is. Tehát ha most az az indok, hogy felesleges annyi közgyűlés, akkor ezek szerint korábban ezeket feleslegesen hívták össze.

Végül a kormánypárti többség megszavazta, hogy már csak októberben és decemberben legyen közgyűlés ebben az évben.

Főképünk egy korábbi közgyűlésen készült.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...