fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Márki-Zay: Hódmezővásárhelyen megcsináltunk, Kecskeméten is győzhet az ellenzék

Kecskeméten mondott buzdító beszédet az ellenzéki hallgatóságnak Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Mellette a momentumos Bodrozsán Alexandra, előválasztási jelölt állt, akit a Bács megyei 2-es körzetben támogat Márki-Zay mozgalma. Mint mondta, őt találták ebben a körzetben hiteles, támogatható ellenzéki jelöltnek.

A szónok arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a kecskeméti körzetekben korábban 50% feletti eredménnyel győzött a Fidesz, egyáltalán nem lehetetlen itt az ellenzéki siker. Emlékeztetett, hogy Hódmezővásárhelyen 30 évig a Fidesz uralkodott, egészen addig, amíg az ellenzék össze nem fogott, és megfordították a közgyűlés összetételét, most az ellenzék van 2/3-os többségben. Márki-Zay szerint ez egy modell lehet Kecskemétre nézve is, de ehhez az ellenzéki tartalékokat mozgósítani kell. Városában korábban az ellenzék 6 ezer szavazatot ért el összesítve, míg a Fidesz 9-10 ezret. A kormánypárt a legutóbbi két választáson is megkapta ezt a szavazatszámot, azonban Márki-Zay Péter kétszer is 13 ezret kapott, mert el tudták vinni a fülkékhez azokat, akiket eddig nem. Szerinte hiteles jelöltekkel Kecskeméten is meglesz a siker.

Bodrozsán Alexandra elmesélte, hogy az egész családja együtt várta, hogy sikerül-e Márki-Zay Péternek megnyernie a polgármesterválasztást, és máig emlékszik azokra a boldog pillanatokra, amikor kiderült, hogy igen. Akkor megfogalmazta magában, hogy Kecskeméten is változtatni kell, és itt is meg kell verni a kormánypártokat, és ezért mindent meg fog tenni. Mint mondta, hosszú idő után a közgyűlésben megtört a Fidesz jelentős ereje, és ez a folyamat folytatódni fog 2022-ben is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével a KecsUP interjút készített, ezt hétfőn olvashatják.

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...