fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Tele van galambszarral Kecskemét főtere

Lehet szeretni és lehet utálni a madarakat. Viszont tény, hogy velünk élnek, a környezetünkhöz tartoznak. Különösen gyakoriak fás területeken, így a főtéri fákon is előszeretettel üldögélnek. Ráadásul, mint minden állat, a madarak is ürítenek, és mivel nem annyira intelligensek, mint legalább egy macska, oda szarnak, ahol éppen jól esik, és nem takarják el.

De ha már így van, vajon törvényszerű-e, hogy tele van piszkítva a főtér? A térkőburkolat és a padok egyaránt?

Miután a guanó egészségügyi kockázatot jelent, nem csupán gusztustalan látvány, hanem olyan, mint amitől jobb megszabadulni. Ezért el kell takarítani, nincs mese. Másodsorban pedig ki ül le szívesen egy telerondított padra? Ki sétál szívesen úgy, hogy közben kerülgetnie kell a galambszart?

Megkérdeztük Király József belvárosi önkormányzati képviselőt (Szövetség), hogy ő mit tud tenni. Válaszában megírta, hogy nem túl régen maga is észlelte a problémát, amiről már többen panaszkodtak neki. Ezért levélben fordult az illetékes önkormányzati céghez. Íme a levele:

Hasonló cikkünk:  Gyerekekkel fotózkodó fideszes az önkormányzati sajtó borítóképe

A képviselő szerint a levél után megígérték neki, hogy két héten belül eltüntetik a plecsniket. Talán így is történt, most azonban fényképeinken látszódik, hogy megint szükség lenne a munkára. Sőt, erre folyamatosan. Király József szerint azonban se eszköz, se ember nincs erre.

Hasonló cikkünk:  Vízmintát vettek, jövő hétig zárva marad a kecskeméti Domb Beach

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester áprilisban néhány fotó erejéig beleült a Városüzemeltetési Kft. új takarítógépébe. Ez a gép ránézésre alkalmas lehet arra, hogy a térkőről feltakarítsa az ürüléket. A padokról pedig valamilyen más módszerrel mégiscsak érdemes volna eltüntetni az olykor tenyérnyi méretű pottyantásokat.

galambsza

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...