fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Tudományos alaposságú vizsgálat: 60 év felett nem kellően hatékony a kínai oltás

A Telex egy olyan vizsgálatról számolt be, „amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközi szinten is az első, amely tudományos alapossággal vizsgálja a kínai vakcina hatására termelődő, semlegesítő antitestek szintjét.” Azt írja a cikk, hogy a szerzők arra jutottak, hogy 60 éves kornál már a kínai vakcinával oltottak 25 százalékánál egyáltalán nem termelődött semlegesítő antitest, a 80 év felettieknél pedig ez az arány már 50 százalék volt.  Ami jó eséllyel azt jelenti, hogy nem védettek a betegség ellen – teszi hozzá a lap.

A tanulmány szerzői szerint az eredményeik azt mutatják, hogy sürgősen lépéseket kellene tenni a kínai vakcinát kapott, de védtelen oltottak érdekében, mert ők ki lehetnek téve a járvány veszélyeinek.

Emelte ki még a fentieket a lap. Az eredmény egyébként gyakorlatilag megegyezik a módszertani szempontból kevésbé alapos fővárosi vizsgálat előzetes eredményeivel: azok szerint a 60 év felettiek 23,9 százalékánál nem termelődött elég semlegesítő antitest a kínai vakcina után – írja a Telex.

Hasonló cikkünk:  Az önkormányzatokat fogja ellenőrizni a kormány

Az ellenzék pontosan erre akarta felhívni a figyelmet. Egyrészt arra hivatkozva, hogy a harmadik fázisú vizsgálatban alig vettek részt idős emberek. Másrészt más országok tapasztalataira figyelmeztetve. Erre kapta meg az oltásellenes baloldal jelzőt a Fidesztől. A kormányzat pedig folyamatosan azzal jött, hogy minden vakcina megfelelő védelmet nyújt a beoltottaknak.

Hasonló cikkünk:  "Egy reality főzőműsorban rengeteget lehet tanulni, akár az amatőröktől is"

Magyarországon a 60 év feletti korosztály legnagyobb arányban a kínai Sinopharm vakcinát kapta.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...