fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Megtámadta a kutyapárt a gyermekvédelminek mondott népszavazás kérdéseit

- Advertisement -

A Kutyapárt szerint az egész népszavazás „szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással”. – írja az azonnali.hu.

A lap a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook bejegyzését szemlézte. E szerint „Korábban létezett megerősítő népszavazás, ezt azonban maga a Fidesz vette ki a törvényből”. Indokaikat így foglalta össze az Azonnali:

  • A kérdések nem egyértelműek. A kétfarkúak szerint sem az nincs definiálva több esetben, hogy ki a kérdések alanya, vagyis, hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat, sem az, hogy „csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se”.
  • Nem egyértelmű, hogy a népszavazás bizonyos lehetséges eredményei esetén milyen döntést kellene hoznia az Országgyűlésnek, „bizonyos eredményei pedig azért végrehajthatatlanok, mert szembe mennek a magasabb rendő EU-s szabályozással”.
  • Az MKKP szerint „a népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába”.
  • A kérdések megtévesztőek is a kétfarkúak szerint, „hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt”.
Hasonló cikkünk:  A kormány több milliárd forinttal támogatja a turisztikai ágazatot, köztük a kávéházi cigányzenészeket is

Az MKKP ezért megtámadta a kérdéseket – itt elolvasható a beküldött négy dokumentum, a Facebook-posztban pedig részletesen is kifejtik, mi mindent kifogásolnak a kormány népszavazási kérdésein.

A pártot leginkább az zavarja, hogy „valamennyi kérdés megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét”, hiszen olyan dolgokról népszavaztatnak, amikről már van törvény, és a kormány arra hivatkozik, hogy a népszavazással akarnak tömegtámogatást adni a kormány számára az Európai Unió kötelezettségszegési eljárásában való részvétel során, erre azonban pont semmilyen hatása nem lenne a népszavazásnak az MKKP szerint – írja tehát az azonnali.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...