fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Megtámadta a kutyapárt a gyermekvédelminek mondott népszavazás kérdéseit

A Kutyapárt szerint az egész népszavazás „szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással”. – írja az azonnali.hu.

A lap a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook bejegyzését szemlézte. E szerint “Korábban létezett megerősítő népszavazás, ezt azonban maga a Fidesz vette ki a törvényből”. Indokaikat így foglalta össze az Azonnali:

  • A kérdések nem egyértelműek. A kétfarkúak szerint sem az nincs definiálva több esetben, hogy ki a kérdések alanya, vagyis, hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat, sem az, hogy „csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se”.
  • Nem egyértelmű, hogy a népszavazás bizonyos lehetséges eredményei esetén milyen döntést kellene hoznia az Országgyűlésnek, „bizonyos eredményei pedig azért végrehajthatatlanok, mert szembe mennek a magasabb rendő EU-s szabályozással”.
  • Az MKKP szerint „a népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába”.
  • A kérdések megtévesztőek is a kétfarkúak szerint, „hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt”.
Hasonló cikkünk:  Pipacsmintás, lopott bicajjal kerekezett az autópályán a lengyel sofőr
Hasonló cikkünk:  A béremelések nem tudják behozni a lemaradást

Az MKKP ezért megtámadta a kérdéseket – itt elolvasható a beküldött négy dokumentum, a Facebook-posztban pedig részletesen is kifejtik, mi mindent kifogásolnak a kormány népszavazási kérdésein.

A pártot leginkább az zavarja, hogy „valamennyi kérdés megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét”, hiszen olyan dolgokról népszavaztatnak, amikről már van törvény, és a kormány arra hivatkozik, hogy a népszavazással akarnak tömegtámogatást adni a kormány számára az Európai Unió kötelezettségszegési eljárásában való részvétel során, erre azonban pont semmilyen hatása nem lenne a népszavazásnak az MKKP szerint – írja tehát az azonnali.hu.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...