fbpx
10.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Mert adni jó! Egy szabadszállási adományozó jó példával jár előttünk

- Advertisement -

Már tavaly karácsonykor is szép gesztus volt olyan gyerekeket segíteni, akiknek nem vagy alig jut étel az asztalukra. Újpál Éva Judit rendszeresen szervez adománygyűjtést városunkban.

Tavaly karácsonykor unokámmal jártam a „Turi muriban”, ahol kis játékokat lehetett vásárolni, amelyek bevételéből sok gyermek asztalára került étel. Éva nemrég egy családi tragédia kapcsán gyűjtött élelmiszert az édesanyjuk nélkül maradt gyerekeknek. 10 adományozó segítette az akciót, általában hétköznapi, átlagkeresetű polgárok.

Évával beszélgetve, szóba került a saját sorsa is, aki elmeséli, hogy azért adakozik és szervez adománygyűjtéseket, mert neki is jól esett sok gyerekes anyukaként, amikor nélkülözésben adományoknak köszönhetően került ajándék a fa alá.

Kiderül az is, hogy a karácsonyi akció nyomán 18 gyermeket segített. Kislánya kinőtt babakonyhája is egy rászoruló gyermek karácsonyát szépítette meg, majd az óvodai csoporttársak ballagását is emlékezetessé tette egy-egy csoki és ajándék labda. Nagyon örültek a gyerekek és a szülők is köszönték.

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

Miért ez az önzetlen adakozó kedv?

Mert sok a szegény, sok a szegény gyermek – mondja Éva. Sokszor kirak el nem kelt ruhákat, amik percek alatt gazdára találnak. Küldött már az ország különböző részein élő családoknak is csomagot. „Csak kicsit kell odafigyelni egymásra! Időnként össze kell fogni!” – vallja Éva.

Egyre többen érkeznek a boltba, ezért elindulok én is, hogy hírét adjam egy nagyon szép és jó példának. Adni jó! Különösen ebben a világban, ahol a szegénység minden áldott nap tetten érhető. Sok gyereken segít és segített ez a szabadszállási bolt tulajdonosa. Egy gyerek nem tehet semmiről, beleszületik egy családba, egy élethelyzetbe. És hazánkban kérdéses, hogy a szegénységből ki lehet-e törni. Nem titok, hogy már régen tervezem, hogy erről a témáról írok, hiszen jó példával jár előttünk. Éva Szabadszállás jó hírét is erősíti, amikor tőlünk távol élő családokat is segít.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...