fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

Mert adni jó! Egy szabadszállási adományozó jó példával jár előttünk

Már tavaly karácsonykor is szép gesztus volt olyan gyerekeket segíteni, akiknek nem vagy alig jut étel az asztalukra. Újpál Éva Judit rendszeresen szervez adománygyűjtést városunkban.

Tavaly karácsonykor unokámmal jártam a „Turi muriban”, ahol kis játékokat lehetett vásárolni, amelyek bevételéből sok gyermek asztalára került étel. Éva nemrég egy családi tragédia kapcsán gyűjtött élelmiszert az édesanyjuk nélkül maradt gyerekeknek. 10 adományozó segítette az akciót, általában hétköznapi, átlagkeresetű polgárok.

Évával beszélgetve, szóba került a saját sorsa is, aki elmeséli, hogy azért adakozik és szervez adománygyűjtéseket, mert neki is jól esett sok gyerekes anyukaként, amikor nélkülözésben adományoknak köszönhetően került ajándék a fa alá.

Kiderül az is, hogy a karácsonyi akció nyomán 18 gyermeket segített. Kislánya kinőtt babakonyhája is egy rászoruló gyermek karácsonyát szépítette meg, majd az óvodai csoporttársak ballagását is emlékezetessé tette egy-egy csoki és ajándék labda. Nagyon örültek a gyerekek és a szülők is köszönték.

Hasonló cikkünk:  Fegyveres migránsoknak nézték az airsoft csapatot Helvécián

Miért ez az önzetlen adakozó kedv?

Mert sok a szegény, sok a szegény gyermek – mondja Éva. Sokszor kirak el nem kelt ruhákat, amik percek alatt gazdára találnak. Küldött már az ország különböző részein élő családoknak is csomagot. “Csak kicsit kell odafigyelni egymásra! Időnként össze kell fogni!” – vallja Éva.

Hasonló cikkünk:  A koraszülöttmentők kérik, a politika ne használja fel a nevüket

Egyre többen érkeznek a boltba, ezért elindulok én is, hogy hírét adjam egy nagyon szép és jó példának. Adni jó! Különösen ebben a világban, ahol a szegénység minden áldott nap tetten érhető. Sok gyereken segít és segített ez a szabadszállási bolt tulajdonosa. Egy gyerek nem tehet semmiről, beleszületik egy családba, egy élethelyzetbe. És hazánkban kérdéses, hogy a szegénységből ki lehet-e törni. Nem titok, hogy már régen tervezem, hogy erről a témáról írok, hiszen jó példával jár előttünk. Éva Szabadszállás jó hírét is erősíti, amikor tőlünk távol élő családokat is segít.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...