fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Dobrev a lopásokról: A Kecskeméti egyetemet a polgármester segítségével vitték

Meg fogjuk nyerni a 2022-es választásokat, és ettől megijedt a Fidesz – kezdte kecskeméti utcafórumát tegnap Dobrev Klára, a DK előválasztási miniszterelnök-jelöltje. Azzal vélte ezt bizonyítottnak, hogy a Fidesz kijött az utcára, aláírásokat kér az emberektől. De nem arról, hogy elégedettek-e az egészségüggyel és az oktatással, hanem azért kérnek aláírásokat, hogy ismét gyűlölni lehessen valakit, valakiket.

Az ellenzéki összefogás miatt ideges a Fidesz. Eddig azt hittem, hogy ellopni csak azt lehet, ami mozog. De kiderült, hogy azt is, ami nem. Viszik az autópályákat, viszik a tavainkat. Elviszik az egyetemeket is. Maguknak itt Kecskeméten nem kell magyaráznom ezt. A polgármester is besegít ebbe, ugye? Nem is kicsit segít bele  – jelentette ki Dobrev Klára a Széchenyivárosban.

Dobrev: akár feles töbséggel is felszámoljuk a rendszert

A DK miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy nem csupán legyőzni akarják Orbán Viktort, hanem felszámolni azt a rendszert, amit kiépített. Mint mondta, miniszterelnökként nem fog megremegni, hogy akár feles töbséggel is leváltsák Polt Péter legfőbb ügyészt. Vagy, hogy feles töbséggel megmondják a Médiahatóságnak, hogy vége a hazudozásnak. Kövér Lászlónak pedig azt üzente, hogy az alaptörvényt oda teszik majd, ahova való: a kukába. Azt ugyanis alkotmányellenesnek tartja Dobrev Klára, így nem gondolja, hogy ahhoz kellene magát tartania az új kormánynak. Itt mondta el, hogy új alkotmánya lesz az országnak 2022 áprilisa után, és azt népszavazáson fogják legitimáltatni.

A NER lebontása csak eszköz. Az igazi cél az, hogy utána egy olyan tisztességes országot hozzon létre az új kormány, ahova hazajönnek a külföldre távozottak, és nem mennek el újra innen. Ezért aztán a következő kormány nem stadionokba, betonba és acélba önti a pénzt, hanem az oktatásba, az egészségügybe, bérekbe és mindenbe, ami a mostani egymással szembefordítás helyett összehozza az embereket – foglalta össze, mi a leglényegesebb feladata az új kormánynak.

Az ellenzék külön is számolni fogja jövőre a szavazatokat

Bejelentette azt is, hogy az ellenzék a tavaszi választásra egy alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre, mert nem akar a fideszes rendszer kiszolgáltatottja lenni. Szeretnének minden szavazókörben két biztost is állítani, akiket kiképeznek majd, mire kell figyelniük.

Hasonló cikkünk:  Ön kire fog szavazni az ellenzéki előválasztáson Kecskemétet is érintő választókerületben?
Hasonló cikkünk:  Jakab Péter utcafórumot tartott Kecskeméten

A  csalás ugyanis már most zajlik. A köztévébe nem hívnak be ellenzéki politikust. Ezt úgy hívják, hogy választási csalás. De a csaló és hamis választás ellenére győzni fogunk – mondta Dobrev Klára.

Önrész nélküli lakásfelújítási programot ígért

A panelházak szomszédságában a jelöt arról is beszélt, hogy a panelporgamot, már kiterjesztve a társasházakra is, úgy fogják folytatni, hogy még csak önrészt sem kell beleadnia majd a lakosságnak. Hiszen az EU támogatásaiból teljesen fel lehet újítani a lakásokat, néhány év alatt az összeset, ahol ez szükséges – fejtette ki az európai parlamenti képviselő.

Végezetül leszögezte, hogy nem kell elhinni a rémhíreket, hogy az új kormány mindent megszüntet majd. Itt felsorolta, hogy az új kormány:

  1. Nem törli el a családi támogatásokat
  2. Nem törli el a CSOK-ot, sőt megemelik a családi pótlék összegét
  3. Nem emel rezsit. Sőt emberi jogok alapján bizonyos mennyiségű villanyt, vizet és fűtést biztosítani fognak, ez a rezsiminimum program.
  4. Nem hoz be illegális migránsokat, ellentétben a mostani gyakorlattal szemben
  5. Nem bontja le a kerítést
  6. Nem műti át az óvodákban a “Juliskákat Jancsikákká” és fordítva.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...