fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Ellenzéki belharc: Pattanásig feszült a helyzet Király és Bodrozsán között

- Advertisement -

Bő tíz napja a kecskeméti ellenzéki előválasztási jelöltek vitáján Király József momentumlila virággal érkezett, és azzal adta át riválisának, Bodrozsán Alexandrának, hogy

„Sokan mondják, hogy van némi feszültség közöttünk. Oldjuk fel ezt a feszültséget!”

Balkanyar.hu: Bodrozsán miatt vannak mellőzve kisebb települések

A vitán, ezért vagy nem ezért nem volt feszültség kettejük között. De ez nem tartott túl sokáig. A vita után tíz nappal a Király József által életre hívott balkanyar.hu arról írt, hogy több településen a Bács megyei 2-es körzetben (itt küzd meg Király és Bodrozsán az előválasztáson) nincs szavazósátor, ezzel ezek a települések és lakóik hátrányban vannak, és ennek az oka Bodrozsán Alexandra és holdudvara. A lap így ír:

„Bodrozsán Alexandra – és holdudvara – közbenjárására húzták ki az említett négy kistelepülést. Ami nem csoda, hiszen a hölgy az Újpesti Önkormányzat alkalmazottjaként túl sokszor nem találkozhatott a Kecskemét környékén élő emberekkel, problémáikkal, ellentétben Király Józseffel, aki előre tárgyalt mindegyik érintett település polgármesterével is, akik biztosítottak helyszíneket, időpontokat a szavazás normális menetéhez.”

Ezzel visszaköszönt az MSZP-hez kötődő lapban a kecskeméti Fidesz és Fidelitas egykor szinte naponta felhozott támadása, amely szerint Bodrozsán Újpesten él és dolgozik, Kecskeméttel pedig nem törődik. A lap hozzáteszi, hogy „helyi bizottság kétszer is megerősítette a szavazási helyszínek listáját, azokon még szerepelt Ballószög, Helvécia, Városföld és Szentkirály is.” Ezt egyébként lapunknak is megerősítette a helyi előválasztási bizottság egyik tagja, vagyis itt Kecskeméten úgy tűnik, egyetértés volt a pártok között a helyszínekről. De azt is elmondta a tag, hogy a helyi bizottság csak ajánlást fogalmazott meg az országos bizottság felé. Ott döntöttek arról, hogy hol legyenek sátrak az országban.

Király Józseftől ezt idézi a balkanyar.hu:

„Nagyon sajnálom a hozzánk tartozó kistelepülések mellőzését, hiszen a jövőben értük is harcolni szereték, parlamenti szinten.”

Ezt a cikket megosztotta az MSZP iroda egyik munkatársa egy nagy számú Facebook csoportban azzal, hogy gratulál mindekinek, aki Bodrozsánra szavazott, mert Budapestről is úgy képviselné a választóit ahogy most, és itt arra utal a cikket linkelve, hogy sehogy, mert nem törődik velük. Az iroda másik munkatársa pedig azt posztolta ugyanide, hogy etikátlan és tisztességtelen, hogy Bodrozsán Alexandra egy nyugdíjas klubnál járt (ami Bodrozsán önkormányzati képviselő saját körzetében van – a szerk.), és oda virágot és bort vitt. Az írás szerint Bodrozsánnál elszaladt a ló és nyugdíjasokkal kampányol.

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Bodrozsán: Király öszesen 650 milliós megbízást kapott a fideszes önkormányzattól

Ez az a pont, ahol Bodrozsán Alexandra is jelentkezett. Ma reggel arról posztolt, hogy Király József és az MSZP alaptalanul vádaskodik a szavazósátrakkal kapcsolatban. Mint írja:

„A megyei sátrak listáját a pártok közös egyetértéssel fogadták el, és az MSZP is megszavazta azt. Majd miután ezt a listát az Országos Előválasztási Bizottság véglegesítette, Királyék utólag kezdtek el hangosan reklamálni, és határidőn túl adtak be további helyszínjavaslatokat, amit már a közösen meghozott szabályok szerint nem lehetett figyelembe venni.
Sajnálom, hogy ellenfelem pártja a valódi cselekvés helyett a nyilvános mocskolódásig süllyedt a kampányban, melyet én az elejétől fogva igyekszem kulturált és tisztességes keretek között folytatni.”
Hozzátette, hogy arra kéri Királyt és az MSZP-t, hogy hagyjanak fel a tisztességtelen magatartással. Majd arra tér ki posztjában, amiről szerinte az MSZP és Király is hallgat. Azt kérdezi, hogy miként kampányolna az ellen a párt ellen Király, amely tagjai ott ülnek a város vezetésében, amelytől sok száz milliós megbízásokat kapott.
„Király ugyanis több mint 650 millió forint értékben kapott az elmúlt években megbízásokat Kecskemét fideszes önkormányzatától.
Vajon normális dolog-e az, hogy egy kecskeméti ellenzéki önkormányzati képviselő sok százmillió forintos megbízásokat kap a kecskeméti fideszes önkormányzattól? Vannak olyan közbeszerzések, melyek szerződését Király József és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere együtt írták alá!”
Posztját úgy zárja Bodrozsán, hogy szerinte rendszert csak úgy lehet váltani, ha nem a Fidesszel üzletelő, hanem hiteles és tisztességes politikusokkal történik meg a kormányváltás.

Király József videóüzenetben reagált a történésekre pénteken délután

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...