fbpx
16.3 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Foltozzák a Gábor Dénes nevű kátyúhalmazt

A Kadafalvára vezető úttól a Kórhánközi útig tartó, úgynevezett déli feltáró út (Gábor Dénes utca) 2020 őszén lett járható. A Rosta utca és a Gábor Dénes utca eddig tartó szakasza uniós és hazai támogatással, kb. 600 millió forintból kapott szilárd burkolatot. De van a Gábor Dénes utcának egy kb. 300 méteres szakasza, amely csak tömörített, ragasztott zúzalékot kapott. Ez a fele az útnak már az elkészülés után pár hónappal kátyúsodni kezdett, mára pedig szinte járhatatlan lett ez a szakasz. Ez a rész méterenként 90 ezer forintba, összesen tehát 26 millió forintba került.

Hasonló cikkünk:  Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  Kecskeméti ellenzéki pártirodákat matricázott le a Fidelitas

Annak ellenére gyalázatos ez a szakasz, hogy az önkormányzati sajtó és egy vele együttműködő, önkormányzati tízmilliókkal megtámogatott honlap biztonságos, jó minőségű felületet vizionált ide is. Látjuk, mi lette belőle. Legutóbb június 1-jén mentünk végig rajta, és mutattuk be a romlást a márciusi állapothoz képest.

Kicserélik a burkolatot vagy csak foltozzák?

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester korábban az autósokra fogta, hogy tönkrement az út, mondván, hogy 30 km/órás sebességre lett építve, és sokan gyorsabban mennek itt. Azt is mondta az alpolgármester, hogy “Egy olyan burkolatot kap ez az útszakasz, ami jobban fogja bírni a nagyobb terhelést.”

Néhány napja munkások jelentek meg itt és elkezdték betömködni a jókora lyukakat. Bizonyára csak átmeneti megoldás ez, hiszen nem gondoljuk, hogy ez egy új burkolat lenne, ami jobban bírja majd a forgalmat.

Hasonló cikkünk:  Zúzalékot hoztak az "életveszélyes" kadafalvi árokhoz

Sokat foglalkoztunk már ezzel az úttal. Korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Ön szerint meddig bírja a foltozott szakasz?

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...