fbpx
10.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Foltozzák a Gábor Dénes nevű kátyúhalmazt

- Advertisement -

A Kadafalvára vezető úttól a Kórhánközi útig tartó, úgynevezett déli feltáró út (Gábor Dénes utca) 2020 őszén lett járható. A Rosta utca és a Gábor Dénes utca eddig tartó szakasza uniós és hazai támogatással, kb. 600 millió forintból kapott szilárd burkolatot. De van a Gábor Dénes utcának egy kb. 300 méteres szakasza, amely csak tömörített, ragasztott zúzalékot kapott. Ez a fele az útnak már az elkészülés után pár hónappal kátyúsodni kezdett, mára pedig szinte járhatatlan lett ez a szakasz. Ez a rész méterenként 90 ezer forintba, összesen tehát 26 millió forintba került.

Annak ellenére gyalázatos ez a szakasz, hogy az önkormányzati sajtó és egy vele együttműködő, önkormányzati tízmilliókkal megtámogatott honlap biztonságos, jó minőségű felületet vizionált ide is. Látjuk, mi lette belőle. Legutóbb június 1-jén mentünk végig rajta, és mutattuk be a romlást a márciusi állapothoz képest.

Kicserélik a burkolatot vagy csak foltozzák?

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester korábban az autósokra fogta, hogy tönkrement az út, mondván, hogy 30 km/órás sebességre lett építve, és sokan gyorsabban mennek itt. Azt is mondta az alpolgármester, hogy „Egy olyan burkolatot kap ez az útszakasz, ami jobban fogja bírni a nagyobb terhelést.”

Néhány napja munkások jelentek meg itt és elkezdték betömködni a jókora lyukakat. Bizonyára csak átmeneti megoldás ez, hiszen nem gondoljuk, hogy ez egy új burkolat lenne, ami jobban bírja majd a forgalmat.

Sokat foglalkoztunk már ezzel az úttal. Korábbi cikkeinket itt olvashatja.

Poll not found
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...