fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kényszerszünet: Csak hétfőn folytatódik az előválasztás

- Advertisement -

Miután még délelőtt arról számoltunk be, hogy akadozik az előválasztási rendszer informatikai háttere, rá nem sokkal fel is függesztette az előválasztási bizottság két órán keresztül a szavazást. Úgy volt, hogy ma délutánra helyreállítják a rendszert. Akkor arra hivatkoztak, hogy nagy a részvétel, és ezért a szerverek megerősítésére van szükség.

Most azonban újabb közleményt adtak ki. Ebben már azt is leírják, hogy a sok szavazó mellett mások is érdeklődtek az előválasztáson, csak nem éppen szavazólapokkal, hanem összetett informatikai támadással. A közlemény:

„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” – írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.

A tervek szerint hétfőn 7 órakor folytatódik az előválasztás.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...