fbpx

FRISS HÍREK

Már lehet regisztrálni az ellenzéki előválasztásra

- Advertisement -

Már lehet regisztrálni az ellenzéki előválasztásra. Ez a feltétele annak, hogy szavazni lehessen a versengő ellenzéki jelöltekre, hogy aztán majd közülük a legtöbb szavazatot kapó kiállhasson a fideszes jelölttel szemben. Ugyanígy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek esetében.

Most még csak az úgynevezett előregisztráció folyik szeptember 18-ig. Azon a napon már a szavazás is megkezdődik online és személyesen is. Akkor is lehet még regisztrálni.

Fontos, hogy most a regisztrációt olyan eszközön lehet elvégezni, amelyen van kamera. Tehát telefonon, tableten és webkamerával ellátott számítógépen. Ez azért van, mert az azonosítás folyamatában megnézik majd a regisztrálók arcát, hogy ezzel is csökkentsék a lehetséges visszaéléseket. Szükség lesz a lakcímkártyára és egy fényképes igazolványra is.

A regisztrációs folyamatot ezen a linken lehet elindítani. Előbb el kell fogadni egy adatkezelési szabályzatot illetve az ellenzéki pártok értéknyilatkozatát. Utána ki kell választani, hogy mikor szeretnénk elvégezni az azonosítást. Erről küldenek egy elektronikus levelet is azzal a linkkel, amire kattintani kell majd a kért időpontban. Fontos, hogy csak abban az órában működik a link. A regisztrált választók szeptember 18. és 26. között leadhatják szavazataikat a választókörzetük jelöltjére és a legszimpatikusabb ellenzéki miniszterelnök-jelöltre. Utóbbiak esetében lesz egy második forduló is október 4. és 10. között, amennyiben az első körben senki nem éri el az 50%-ot.

Hasonló cikkünk:  Kecskemétig érnek a Széchenyi Bank-per szálai

Az ellenzék október 23-án szeretné bemutatni azt a csapatot, amellyel nekivágnak a 2022-es tavaszi országgyűlési választásnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...