fbpx

FRISS HÍREK

Visszafelé mutogat Kecskemét állapota miatt a polgármester

- Advertisement -

Az Index.hu készített Szemereyné Pataki Klaudiával interjút, amelyben megrugdossa az ellenzéket alaposan. Azt állítja, hogy csak a káoszteremtésben érdekeltek.

A baloldal felelős a rossz utakért, miközben 2006 óta vezeti folyamatosan a Fidesz Kecskemétet

Győr mellett Kecskemét Magyarország másik gazdag autóvárosa. Ezek után hogy lehetséges, hogy ennyire rossz az utak állapota? – kérdezte az Index újságírója.

„Hatalmas költségvetési hiánnyal kellett dolgoznunk, egyrészt a válság, másrészt az akkori baloldali kormányzati döntés miatt, mikor ugyan ötven százalékkal megemelték a közalkalmazottak bérét, csak épp ennek fedezetét nem adták oda a városoknak.” – válaszolta Szemereyné, aki elismerte a mondat első felében a világválságot, másrészt a kormányzatra mutogatott, hogy galád módon bért emeltek.

A kormányváltás óta eltelt több, mint tíz év. Ennyi idő sem volt elég az utak javítására? – szólt a kérdés.

„Olyan mértékű a forgalomnövekedés, ami tarthatatlan állapotokat eredményez a közutakon. Utat viszont egyik napról a másikra, de még évről évre sem lehet építeni. Hiába készítettünk elő egy belső körúti hálózatfejlesztést, ami tehermentesít egy körülbelül két kilométeres lakóövezeti utat, ez alsó hangon öt év.” – ismerte el az áldatlan állapotokat a kecskeméti utakon a kecskeméti polgármester, majd pár bekezdéssel később az egyetem kapcsán hozzátette:

„Lehet utakba és betonba önteni a milliárdokat, de meggyőződésem, hogy hosszú távon jövedelmezőbb a szellemi tőkébe fektetni.”

Közösségi célú felajánlások az 1,6 milliós havi javadalmazásából

Az egyetemi kuratóriumi tagsággal havi 1,6 milliós havi javadalmazás is jár az egy millió forintos polgármesteri fizetés mellett. Ezt hogyan tudjuk kontextusba helyezni? – kérdezte Hercsel Adél újságíró Szemereynét.

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt a Hunyadi Pódium vendége

„Egyfelől a felügyelőbizottsági tagságnak van egy anyagi felelősségi köre, a saját tulajdonommal tartozom minden egyes döntésünkért. Az egyetem és az alapítvány együttes vagyonállománya közel 100 milliárd forint. Egyébként erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy közösségi célra ajánlom fel ezt az összeget. A városi szociális alapítványon belül létrehoztunk egy krízisalapot, ahová rendszeresen utalok.” – adott választ a kétkedőknek városunk első embere.

Riogat az ellenzék, káoszteremtés a cél, míg ő maga az igazodási pont

Amikor egy külföldi befektető megérkezik egy polgármesterhez, köttetnek megállapodások, amelyekhez tartania kell magát egy városnak, egy városvezetőnek. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha politikailag nem egy l’art pour l’art társaság vagyunk, hanem egy megbízható csapat, stabil szereplőkkel. Különös tekintettel a polgármesterre, aki a befektető szemében egy igazodási pont.” – fejtette ki véleményét önmagáról és a „társaságról”.

Emlékszem, 2006-2007-ben volt arra példa, hogy ellenzéki önkormányzati képviselő hozott üzleti kapcsolatokat, együttműködéseket a városba. Ezzel szemben a mai kecskeméti baloldal ilyesmit nem tud felmutatni. Az ellenzékkel anno együtt hoztuk meg a döntéseinket, a mai politikájuk viszont nem erről szól. Az együttműködés helyett a káoszteremtésben érdekeltek.” – tette hozzá a Gyurcsány-kormány ideje alatt megvalósuló, Mercedes-gyár beruházásért is felelős akkori alpolgármester, Szemereyné Pataki Klaudia.

Hasonló tartalmú írásunk a kecskeméti közlekedés problémáiról:

Belvárosi közlekedés: névlegesen zéró emissziós zóna, a valóságban zsákuta – 1. rész

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...