fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

A Fidesz ellenzéket lejárató kamionja miatt nem tudnak parkolni a Centrum áruház parkolójában

- Advertisement -

Ma reggel rendesen eleredt az eső, aminek a klímaváltozástól szenvedő kecskeméti gazdák és kertészek minden bizonnyal nagyon örülnek. Az eső miatt ilyenkor azok a dolgozó kecskemétiek is autóba ülnek, akik egyébként nem szoktak. És természetesen azok is, akik mindennap autóznak. Iskola- és munkanap révén ma tehát komoly torlódásra számítsanak a belvárosban.

A rossz és kevés parkolóval ellátott kecskeméti közlekedés a kecskemétiek körében olyan beszédtéma, mint az angoloknál az időjárás. A helyiek bármikor tudnak arról diskurálni, hogy több mint 10 éve érdemben nem változott a kecskeméti közlekedés. Sok az autó, kevés a parkoló, veszélyes a kerékpározás a belvárosban, sokkal több tömegközlekedés kellene. Tavaly pont a Centrum áruház környékén zajló zöldítéskor folyt arról a vita, hogy az önkormányzat nem engedi a parkolók számának csökkentését, annak ellenére sem, hogy a helyi rendelet ezt előírja.

Most egy kamion miatt nem tudnak parkolni. Miért is?

11 év 2/3-os kormányzás után a kormány az ellenzékkel riogat

Orbán Viktor 2010-ben elsöprő erejű győzelmet ért el. Elszámoltatást ígért a korábbi ciklusok „nagy” politikusaival szemben. Ehhez ki is nevezte Budai Gyula országgyűlési képviselőt „elszámoltatási kormánybiztosnak”. A posztja időközben megszűnt és úgynevezett politikai nagyágyúkat sem számoltatott el. (Néhány napos a hír, Franciaországban a magyar származású volt francia elnököt, Nicolas Sarkozyt törvénytelen kampányfinanszírozás miatt elítélték.)

Hasonló cikkünk:  Nem adta vissza idős szomszédjának a bankkártyáját, inkább leemelt a számlájáról kétmilliót

A Fidesz alapműködését minden bizonnyal nem is ebben kell keresni. Az Orbán-kormánytól megszokhattuk már, hogy semmit sem érnek a jogszabályok, az intézmények és azok tisztelete. Polt Péter legfőbb ügyész, a Fidesz volt politikusa – számos elszabotált ügy van, ami fennakadt az ügyészségen.

Kormányzás helyett kommunikációt látunk. A szabályokat éppen a pillanatnyi politikai érdekeknek rendelik alá. Hecckampányok vannak. Újabb és újabb ellenség- és bűnbakképzés folyik közpénzből. És az sem számít, hogy 11 év „nemzeti együttműködés után” az alig 10 milliós Magyarországon magyart a magyar ellen fordítanak.

A politika – szokták mondani – mocskos dolog, nem való a széplelkűeknek. Magyarországon a politika ilyen. Nem kellene pedig ilyennek lennie. Viták vannak mindenhol. Ami nálunk megy, az ölre megy.

Biztonsági őrökkel őrzik a kamiont / Fotó: kecsup.hu

Lehet ennek a kamionnak is ez a célja. Ezt persze így nem mondják ki. De a mai politika nem programokról szól. (Aki ezzel próbálkozik, unalmasnak tartják.) És arról szól még, hogy kinek van több pénze hangosan ordítani. Itt az érzelmek harca megy. Azt pedig nem lehet kontrollálni. De lehet még nagyobb lángba borítani a mindennapokat.

Viszont, aki most autóval szeretne parkolni a Centrum áruháznál, mert ügyet intézne a bankban, vásárolna az esti vacsorához, ne menjen arra, mert egy politikai kommunikációs kamion foglalja el az áruház parkolóját.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...