fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Az ellenzéki előválasztás ekézésével kezdődött a közgyűlési munka

- Advertisement -

Sztachó-Pekáry István rögtön a közgyűlési munka elején begyújtotta a rakétákat. Fekete Gábor fideszes frakcióvezető beszédét olvasta fel. Ebben arra kérte a kecskemétieket, hogy október 23-án menjenek az utcára és összeölelkezve védjék meg a szabdságot. Azt a szabadságot, amelyet 1956-ban őseink vívtak ki a kommunista önkénnyel szemben – hangzott el. Közben felsorolta, mit is jelent a szabadság. Azt, hogy

  • vezetőinket szabadon választjuk
  • hitünket (bámi is legyen az) szabadon élhetjük meg
  • biztonságos körülmények között élhetünk
  • a gyerekek nevelése a szülők kizárólagos feladata és kötelessége
  • a haza érdekei az elsődlegesek, mert a haza minden előtt

És a szabadság a bizonysága annak, hogy

soha többet olyan brutális -se Gyurcsány se más által vezényelt- rendőrterror nem lesz Magyarországon, mint amilyen az 56-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján volt.

Fidesz: Az előválasztás a demokrácia megcsúfolása volt

A frakcióvezető gondolatait közvetítő Sztachó-Pekáry képviselő ezek után az ellenzéki előválasztásról mondta el a Fidesz frakció véleményét. Mint elhangzott:

Kecskemét eddig nyugodt, békés hely volt, de az ellenzéki előválasztással ez megváltozott. Külső erők is megjelentek és békétlenséget importáltak a városba. A demokrácia megcsúfolása, ami itt zajlott. Meghekkelt választás, kérdőjelekkel teli győztesekkel. De milyen győzelem az, amelyre a csalás árnyéka vetül? Milyen választás az, ahol a szavazatok megvásárlásával vádolják egymást a riválisok, akik egymást jelentgetik fel. Milyen világ jöhet el ide, ha egyeseknek közülük ilyen a demokrácia? Ebből is látszik, hogy nekik nem Kecskemét a fontos, hanem saját politikai karrierjük. Nekik a város egy megálló, semmi több. Igaza volt a polgármesternek, amikor arra kérte a baloldalt, hogy fejezze be a cicaharcot. Kecskemétnek béke és egyetértés kell.

A felszólalás után a Fidesz frakció egy-egy jegyet adott át a két ellenzéki győztesnek, Bodrozsán Alexandrának és Szőkéné Kopping Ritának az Elkúrtuk című film jövő heti vetítésére.

Hasonló cikkünk:  EP-választás: a Fidesz két mandátumot, az ellenzék akár félmillió voksot is veszíthet

A felszólalás előtt néhány perccel a polgármester bejelentette, hogy a város nívó díjat kapott, ezért arra kérte a képviselőket, hogy ezt figyelembe véve végezzék a munkájukat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...