fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Bodrozsán: Szükségünk van Királyra és megkövetem, ha tisztázza a vizsgálat

„ŐRIZZÜK MEG A NYUGALMUNKAT ÉS VIGYÁZZUNK AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSRA!” címmel posztolt Bodrozsán Alexandra, a Bács megyei 2-es körzet ellenzéki győztese az előválasztáson. Mint írja, eluralkodott a gyűlölködés az országban, de a Momentum fontos küldetése, hogy megváltozzon a magyar politikai kultúra, helyreálljon a normális közbeszéd. Szerinte ebben a politikusoknak élen kell járniuk. Majd felemlegeti azt a vitát, ami közte és Király József között alakult ki az előválasztás hajrájában.
„Az előválasztás tisztaságára sajnos az ország egyes választókerületeiben néhány elszigetelt gyanús ügy vetett árnyékot. Olyan ügyek, melyek pont az általunk kitűzött új politikai kultúrának mondtak ellent. Szavazatvásárlások gyanúja, bejelentés nélküli szavazósátrak és más, furcsa esetek láttak napvilágot.
Sajnos Bács-Kiskun megye 2-es választókerületében is felmerült pár ilyen eset gyanúja. Ezek kapcsán bejelentéssel éltem az Országos Előválasztási Bizottságnál, kérve, hogy vizsgálják ki ezeket az eseteket. Tudom, hogy előválasztási ellenfelem, Király József személyesen is nehezményezte ezeket a bejelentéseimet. Mivel azonban elkötelezett vagyok a politikai kultúraváltás iránt, nem mehettem el szó nélkül ezen gyanús esetek mellett. Várom az OEVB állásfoglalását, és reménykedem, hogy kiderül: semmi tisztességtelen nem történt. Ez esetben természetesen meg fogom követni Király Józsefet, és örülni fogok, hogy tisztázódtak ezek az ügyek.”
Mint ismeretes, a két jelölt között az előválasztás alatt ment az adok-kapok, ami odáig fajult, hogy Bodrozsán azt posztolta, hogy riválisa szavazatokat vásárolt, és szerinte az általa közzétett hangfelvétel is ezt bizonyította. Király József erre fel azt üzente, hogy feljelentést fog tenni Bodrozsán ellen, mert semmi nem igaz a vádakból. Mostani posztjában Bodrozsán azt írja, hogy jó lenne túllépni a történteken, és azzal foglalkozni, ami az ellenzéki összefogás célja: leváltani Orbán Viktort és rendszerét 2022-ben. Így ír:
Az ellenzéki szövetségnek pedig szüksége van Király Józsefre: helyben is és országosan is. Szükség van Király Józsefre és az MSZP-re ahhoz, hogy jövőre Kecskeméten is legyőzzük a Fideszt. Ahogy szükség van a DK-ra, és kiváló nyertes jelöltjére, Szőkéné Kopping Ritára az 1-es körzetben. És szükség van a Jobbikra és szervezetére, a Párbeszédre, az LMP-re, és természetesen a Momentumra, mely pártok aktivistái önkéntes munkaóráik százaival tették lehetővé az előválasztást Kecskeméten és környékén.
Minden egyes nap egy lehetőség arra, hogy közösen dolgozzunk csapatként ezért a változásért. Ha ezt megtesszük, hiszem, hogy hétről hétre még többen leszünk, és így közelebb kerülünk a kormányváltáshoz.
Hamarosan meglesz a közös miniszterelnökünk személye is, aki mögé mindannyian beállunk, függetlenül attól, hogy Dobrev Klárának, Karácsony Gergelynek vagy Márki-Zay Péternek hívják majd.
Mert ne feledjük, a célunk közös: Orbán Viktor és a NER leváltása, egy új rendszerváltás 2022 áprilisában Magyarországon. Működjünk együtt a továbbiakban is, ahogy tettük azt sikeresen 2019 ősze óta.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...