fbpx

FRISS HÍREK

Halálos áldozata van a Reile utcai lakástűznek

- Advertisement -

Kora délután keletkezett tűz Kecskeméten egy Reile Géza utcai épület 9. emeletén lévő lakásban. Facebook oldalunkon erről már akkor beszámoltunk, mint ahogyan arról is, hogy információink szerint van halálos áldozata a tűznek. Ekkor a többi hírportál még azt írta, hogy senki nem volt a lakásban. Most információinkat megerősítette a katasztrófavédelem közleménye. E szerint:

„Egy ember meghalt egy kecskeméti lakástűzben

Vasárnap 13 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskeméten, a Reile Géza utcában füstöl egy tízemeletes panelház egyik lakása. A kilencedik emeleti lakás összes szobája égett, a nappalija pedig teljesen kiégett. Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról néhány percen belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, összesen hat járművel huszonketten.

 Az égő lakásból két kistestű kutyát mentettek ki a tűzoltók, a nappali oltása közben pedig egy holttestet találtak. A tüzet negyed óra alatt eloltották. Mivel a füst érintette a lépcsőházat és több lakást is, negyvennégy lakót kikísértek a tűzoltók a panelházból. A kiégett lakás fölötti lakásban is állt a füst, innen egy macskát mentettek ki a tűzoltók. A kimentett állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A tűz pontos keletkezési helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Azt statikus vizsgálja, hogy a hőterhelés okozott-e kárt a ház tartószerkezetében. A lakástüzek egy néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetőek, hiszen azok a tűz keletkezésekor jeleznek, amikor még van idő cselekedni.”

Olvasói videón a tűz:

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...