fbpx

FRISS HÍREK

Zárható helyen tárolnák a kukákat a jövő évtől Kecskeméten

- Advertisement -

A közterületek tisztaságának védelme és az illegális hulladékelhelyezés megakadályozása komoly kihívást jelent Kecskeméten. 2022. január 1-től Kecskemét közterületén hulladékgyűjtő-edényt tárolni kizárólag arra alkalmas építményben lehet – áll abban a közgyűlési előterjesztésben, amiről elsőként a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tárgyal október 18-án.

A rendelet-tervezetben foglaltak szerint a januári dátum nem azt jelenti, hogy addig kell elkészíteni ezeket az építményeket. A hulladékgyűjtő-edényzet tárolására alkalmas felépítményt 2022. szeptember 30-ig kell megvalósítani ott, ahol nincs szemét­konténer, kuka elhelyezésére való helyiség, vagy a lakók nem szeretnék, ha házon belül lennének ezek az edények. Az igényt március 1-ig kell benyújtani és előzetesen a főépítésszel kell egyeztetni, hogy megfelelő helyen és minőségben készüljenek el ezek a tároló építmények. Erre szükség is lesz, mert volt ebből már probléma az év elején, amikor a Mátis Kálmán utcában átadták az első kukaketrecet a Széchenyivárosban.

Hasonló cikkünk:  Mint a gyerekek, úgy várják a kukásautót a lakók több társasháznál

Műszakilag megfelelő tárolásra is adnak tippet: kapu alatt, folyosón, bejárati ajtó mögött, udvaron, lépcső előtt és mögött, földszinti közös használatú helyiségben, amennyiben a szemétgyűjtő-edény mellett legalább 0,9 méteres sáv biztosítja a mindennapi közlekedést.

A mostani rendelet elvileg megoldást nyújthat a főtéren található Tourinform Iroda mellett lévő szelektív hulladék és használtruha gyűjtő konténerek körül rendszeresen kialakuló szeméthalmok eltüntetésére, amivel korábban portálunkon is foglalkoztunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...