fbpx
8.7 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Zöld lámpát kapott a Domushoz tervezett parkolóház

- Advertisement -

Ahogyan beszámoltunk korábban: az Univer parkolóházat építene a mostani úgynevezett Domus parkoló helyére. Ez az elképzelés ma a képviselők elé került, és a közgyűlés úgy döntött, hogy a polgármestert megbízza a tárgyalások lefolytatására és a szerződés megkötésére.

Bár az első információnk az volt, hogy csupán a felszín felett lennének szintjei (három) az épületnek, azonban a közgyűlési anyag szerint a felszín alatt is lenne két szint. A mostani 136 darab városi parkolóhellyel szemben 415 hely lenne a parkolóházban, ebből 345 darabot használhatna a lakosság. Hét év alatt kell megvalósítani a parkolóházat, de addig is az Univeré lenne a mostani parkolók után a bevétel. A beruházó részéről elhangzott, hogy

a parkolóházban annyi lesz a parkolási díj, mint amennyi a városi parkolók esetében. Azt azonban nem tudták garantálni, hogy amikor a városi parkolókat ingyen lehet használni, akkor az Univer parkolóházában is így lesz. Ezt azzal magyarázták, hogy azért ez egy beruházás, aminek meg kell térülnie. De azon gondolkodnak, hogy a vásárlóknak valamilyen kedvezményt biztosítanak. Miután a környező parkokat is megkapja a területtel együtt az Univer, így vállalták, hogy ezek is rendezni fogják.

Hasonló cikkünk:  Ellopták a gyerekek adatait: elnapolta a bíróság a kézilabdás költségvetési csalás büntetőperét

Nem mindenki támogatta a parkolóházat

Király József ellenzéki képviselő (a Szövetség frakciójának friss frakcióvezetője) elmondta, hogy nem tartja jó elképzelésnek, hogy a belváros szívébe egy ilyen monstrum épüljön. Mert sokkal inkább kifele kellene terelni az autókat, ez lenne a belvárosban lakók érdeke is. Szerinte a mostanihoz képest az a plusz mintegy 200 parkolóhely, amit a parkolóház adna, amúgy sem oldja meg a mostani parkolási gondokat. Végül az ellenzék soraiban többen nem is támogatták a parkolóház megépítését.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ehhez annyit tett hozzá, hogy Király képviselő megszólalása az ellenzéki attitűd, a város vezetése pedig egy problémát igyekszik megoldani.

Felvetődött még, hogy fontolja meg az Univer, hogy az éjszakai órákra (mert 0-24-ben nyitva lenne) a környező lakók parkolhassanak a parkolóházban. Valamint, hogy legyen benne elektromos autók töltésére alkalmas parkolóhely.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...