fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Márki-Zay Kecskeméten: Ez a rendszer a lopás miatt életekkel játszik

- Advertisement -

Annyian voltak kíváncsiak Márki-Zay Péterre Kecskeméten, hogy az eredeti helyszín kicsinek bizonyult. A szombati fórumot ezért a szomszédos munkásszállón tartották meg, és ennek egy nagyobb terme is megtelt az érdeklődőkkel. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Bács megyei ellenzéki képviselőjelöltekkel közösen állt a hallgatóság elé. Az est folyamán mindannyian bemutatkoztak.

Márki-Zay Péter azzal kezdte, hogy így, hogy az ellenzék együttes erővel, közös jelöltekkel indul neki a választásnak, egyetlen kérdés maradt:

Fidesz vagy nem Fidesz?

Hozzátette, hogy fognak mások is indulni, mert Orbán Viktornak ez az érdeke. Hogy minél több, magát ellenzékinek mondott párt és jelölt induljon el. Lesznek kamu pártok, helyi emberek, sértődött ellenzékiek – sorolta. Meg fognak embereket venni, zsarolni titkosszolgálati eszközökkel és az adóhatóságon keresztül – mondta Márki-Zay. De Orbánt leváltani csak a közös ellenzéki lista és a közös jelöltek tudják – szögezte le.

Megemlítette, hogy nem véletlen, hogy a Fidesz költötte a legtöbbet az ellenzéki előválasztáson. Reklámokkal árasztották el a közösségi oldalakat, ahol folyvást feljön, hogy „adót akarok emelni, migránsokat akarok betelepíteni, meg akarom szüntetni a rezsicsökkentést”. Fideszes álhírgyárak és propaganda oldalak ontják ezeket, nem beszélve a közmédiáról, ahova az ellenzéket nem engedik be – tette hozzá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter úgy véli, hogy Orbán Viktor jó lenne, ha végre szembe merne nézni az emberekkel. Ha fel lehetne tenni neki a kérdést, hogy hogyan lett Magyarország az egész Európai Unió legkorruptabb és ennyire szegény országa. Hogy Bulgária után miért nálunk van a legtöbb halottja a Covidnak. És jó lenne, ha vitázni is ki merne állni, mert most már azt sem lehet mondani, hogy nincs kivel vitázni – vélekedett a politikus.

A kínai szál

Márki-Zay Péter beszélt a Belgrád-Budapest vasútvonalról is, amelynek részleteit „kikotyogták” a szerbek. Mint mondta: a mindenki adóforintjából építendő vasútvonal kb. 1000 év múlva térül majd meg. Ha Szent István építette volna, akkor mostanra kb. megtérülne. Obán Viktor nem ostoba volt, hanem tehetetlen, ezért aztán a vasút nem a nagy népességcentrumokon, Kecskeméten és Szegeden megy keresztül, hanem Tasson, Kiskunhalason és Kelebián. Amelyek nagyon fontos települések, de a vasút szempontjából a jelentősen lakott területeket kellett volna figyelembe venni. Kiderült, hogy Orbán sem ezt a megoldást akarta, de lesöpörték a kinaiak az ésszerűbb útvonalat,

Hasonló cikkünk:  A Szent Miklós utcai volt önkormányzati óvodáról kérdezték a polgármestert

Orbán pedig nem állt ki a magyarokért. Neki valamilyen más szempont járt az eszében. „Nem tudok másra gondolni, mint a lopásra.”

– mondta el ezzel kapcsolatban a véleményét Márki-Zay Péter.

Azzal folytatta, hogy a CEU-t elzavarták, amely nem került az adófizetőknek pénzébe, helyette egy „kommunista migráns egyetemet” építünk több pénzből, mint amennyit a kormány a teljes magyar egyetemi hálózatnak ad.

De vajon milyen érdek van amögött, hogy az amerikai egyetem nem kell, helyette viszont jöhet a kínai kommunista egyetem? Valószínűleg ugyanaz az érdek, ami miatt az EU-ban Magyarország rendelt egyedül kínai vakcinát.

A Sinopharm-mal kapcsolatban Márki-Zay Péter arról számolt be, hogy Kásler Miklós és Müller Cecília közösen írtak egy angol nyelvű cikket fél éve, amelyben leírták, hogy a kínai vakcina kb. fele annyira véd, mint az összes többi. „Még a Szputynik is kétszer annyira védi önöket” – szögezte le a cikk kapcsán.

Hány ember halhatott meg amiatt, hogy itt először egy emberkísérlet zajlott? Hiszen ezt a vakciánát még Kínában sem használták 60 év felett, nem is tesztelték. kb. 43%-os védettséget ad a kínai vakcina. Nem tudom hány ember halhatott meg a döntésük miatt, de azt tudom, mi motiválta őket. Szijjártó Péter munkatársai 15-20 milliárdot loptak ebből. Kétszer annyit fizetett Magyarország a kínai vakcináért, mint Szenegál. A lélegeztető gépeket pedig darabontként 4,5 millió forinttal többért vettük, mint az a Szlovénia, ahol ebbe a korrupciós botrányba a fél kormány belebukott. Nálunk pedig Polt Péter még csak nem is vizsgálta – közölte a hallgatósággal Márki-zay Péter

Beszédét végül azzal zárta, hogy azért kell elkergetni ezt a kormányt és adott esetben börtönbe zárni, mert nem csupán mindannyiunk és unokáink pénzéről van szó, amikor a korrupcióról beszélünk, hanem az életünkről is.

Ez a rendszer a lopás miatt az Önök életével játszik. Aki meg akarja menteni saját életét, az a közös ellenzékre szavazzon áprilisban.

Ezekkel a mondatokkal zárult Márki-Zay Péter szombati beszéde.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...